időjárás 15°C Vendel 2021. October 20.
logo

Kert Marseille szívében, amiből kihozták a maximumot

Forrás: Lakáskultúra
2021.04.30. 11:59
Kert Marseille szívében, amiből kihozták a maximumot

Bár alapterületre nem túl nagy ez a Marseille szívében található kert, megálmodói mégis kihozták belőle a maximumot.

Az egzotikus hangulatról a murvafürt látványa gondoskodik, a napfény ellen a pergola, a hűsölésről pedig a kis méretű medence gondoskodik ebben a csodás, Marseille szívében található, mindössze 70 m²-es kertben, amelyet a francia Slowgarden csapata álmodott meg – olvasható a lakáskultúra.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Már maga a hely is lenyűgöző, aholez a kis külterületi rész található: a Marseille egyik hegyoldalán megbújó otthon kertjéből csodás panoráma nyílik a városra. Gyönyörű adottságai egyúttal az építési munkálatokat is megnehezítette, az ingatlanhoz vezető út ugyanis túl keskeny volt az anyagokat szállító teherautók számára, a kertbe pedig csak a házon keresztül lehetett egy keskeny lépcsőn eljutni.

A viszontagságok ellenére azonban mindent sikerült megvalósítani, amit elterveztek: a cél az örök nyaralóhangulat megvalósítása volt, ahol egyszerre lehet pihenni, medencében ejtőzni vagy épp vendégeket fogadni.

Az eredeti cikk, amelyben képeket is talál a Marseille szívében lévő kertről, elérhető a Lakáskultúra oldalán.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy Reich Tibor megújította az angol otthonokat. A magyar textiltervező színes, modern mintázatú szöveteivel radikálisan átreformálta Anglia enteriőrjeit. Reich Tibor a textildizájn meghatározó alakja. Édesapja, Reich Adolf 1868-ban alapította zsinór- és paszományműhelyét, amely a 20. század elejére meghatározó piaci szereplővé vált. 1913-ban fiai vették át az irányítást, vezetésük alatt a gyár tovább fejlődött, és nagyobb épületbe költözött. Reich Tibor az idősebb fivér, Jenő gyermekeként látta meg a napvilágot.