időjárás 3°C Nándor 2021. October 19.
logo

Ezek a legjobb és legrosszabb színek a fürdőszobába

Forrás: LAKASKULTURA.HU
2021.06.23. 19:00
Ezek a legjobb és legrosszabb színek a fürdőszobába

Felfrissítenénk a fürdőt, ám a falszínnél elakadtunk? Hallgassunk a szakértőkre – írja a Lakáskultúra.

A fürdőszobában indítjuk el és fejezzük be a napunkat. Fontos, hogy jól érezzük magunkat a helyiségben, egy olyan kis oázisa legyen az otthonunknak, ahol egy nehéz nap után pár percig relaxálhatunk. Épp ráncfelvarrás előtt állunk, de nem tudjuk, milyen színt válasszunk? Íme néhány jó tanács!

Sötét és zöld is: igen vagy nem?

A szakemberek szerint a mélyebb, zöldes árnyalatok összenyomhatják a helyiséget, kisebbnek és kevésbé higiénikusnak mutatják a fürdőt. Szóval inkább mondjunk nemet a zöld sötétebb árnyalataira!

Világos és természetes: jöhetnek vagy sem?

Ariel Okin amerikai belsőépítész szerint a világosabb színek, például a törtfehér, púderkék és a zöld világosabb árnyalatai jól állnak a fürdőszobának. Egy kivétellel: Kelly Bernier színszakértő szerint is fontos, hogy inkább a világosabb árnyalatok uralják a fürdőszobát, ám ennek ellenére az arany-bézs színt mégsem ajánlja, véleménye szerint ezektől az árnyalatoktól elavulttá válik a helyiség.

A világosabb színek jól állnak a fürdőszobának
Fotó: PEXELS

Színek kombinálása okosan

Sara Raak stylist szerint garantált a harmonikus végeredmény, ha a világos és semleges színek keverednek a fürdőszobában, mint például egy lágy szürke, fehérrel, kicsi kékkel kombinálva. A merészebb tónusok inkább a kiegészítőkben jelenjenek meg, tökéletes összhangot teremtve így a fal árnyalatával. Ettől válik a helyiség egységessé, olyan hellyé, amely nyugalmat áraszt.

Ha azonban vannak gyerekek a családban, akkor a fürdőszoba szórakoztasson is, itt-ott engedjük felbukkanni az olyan élénk, szórakoztató színeket, mint például a narancs.

A lényeg, hogy a világosabb, visszafogottabb árnyalatokkal nem lőhetünk mellé, ha a fürdőszobáról van szó, az élénkebb színek pedig inkább a kiegészítőkben, és ne a fürdőszobafalon jelenjenek meg.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.