időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Ezek a legjobb növények a fürdőszobába

Forrás: lakaskultura.hu
2021.06.19. 16:09
Ezek a legjobb növények a fürdőszobába

A legjobban berendezett és felszerelt fürdőszoba is csak akkor szolgálja tökéletesen az otthoni ellazulást és stresszoldást, ha nem hiányoznak belőle a szemünket nyugtató zöldek. Egy-két cserepes növénynek a legkisebb fürdőben is helyet lehet szorítani a kád vagy a mosdó körül, ha pedig tükrökkel megsokszorozzuk a látványt, szinte dzsungelben érezhetjük magunkat – írja a Lakáskultúra.

A törékeny vénuszhajpáfrány, más néven vénuszfodorka (Adiantum raddianum) mosdó mellett, kád szélén is elfér. Úgy helyezzük el, hogy kézmosáskor, fürdéskor ne kerülhessen rá szappanhab, tusfürdő vagy sampon!

Az elpusztíthatatlannak tartott, robusztus megjelenésű szobapáfrány (Nephrolepis exaltata) szeldelt levelei elegánsan lehajlanak. Mivel elég terebélyes, széles ablakpárkányra, polc tetejére vagy virágtartó oszlopra tegyük a cserepét.

Asplenium nidus
Fotó: Unsplash

A madárfészekpáfrány (Asplenium nidus) félméteresre is megnövő, impozáns levelei felfelé törekednek, ezért az üde zöld növény nem foglal sok helyet. Magas kaspóban érvényesül a legjobban.

További fürdőszobába való növények és a teljes cikk IDE kattintva érhető el.