időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Minikert medencével mediterrán hangulatban

Forrás: lakaskultura.hu
2021.06.21. 15:40
Minikert medencével mediterrán hangulatban

A ház fiatal tulajdonosai két kisgyermekkel az eredeti értékeket megőrizve, de életmódjuknak megfelelő szabadtéri, medencével bővített helyet álmodtak meg magunknak – írja a Lakáskultúra.

Dél-Franciaország egy történelmi falucskájában, Saint Barnabéban található ez az apró, mindössze 143 négyzetméteres kert, melyben Provence hangulata és a régmúlt idők varázsa a felújítás után is helyet kapott. A ház fiatal tulajdonosai két kisgyerekkel az eredeti értékeket megőrizve, de életmódjuknak megfelelő szabadtéri, medencével bővített helyet álmodtak meg magunknak.

Többfunkciós kert

A kert átépítésére és multi funkcióssá tételéhez a Slowgarden kertépítő csapatot kérték fel, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy megőrizzék a hely atmoszféráját, miközben praktikusabb és nyitottabb élettereket teremtettek. Néhány beteg fa metszésével és eltávolításával kiemelték a legszebb témákat. A fák metszése után még több teret kapott a napfény.

A nyári kikapcsolódás paradicsomát hozták létre
Fotó: Slowgarden

Aranyhalak helyett

A kerttervezők a mini, aranyhalakkal teli tavat lecserélték egy modern és letisztult nyersbeton medencére. A medencét terasz köti össze a házzal. Így a gyerekek és a vendégek szabadon mozoghatnak, még mezítláb is, a ház és a medence között. Amíg a régi kert egyenetlen, több lépéssel, ferde síkokkal és elhagyatott virágágyásokkal határolt volt, a mostani letisztult vonalainak köszönhetően, jóval nagyobbnak tűnik. A nyersbeton medence belső méretei: 2×4,9 méter. A ház tulajdonosai az év nagy részét itt töltik, ám azon időszakban, amikor a fővárosban van dolguk, akár mi is bérbe vehetjük ezt a mesebeli hangulatú kertes házat.

Az eredeti cikk és a házról készült képgaléria ITT érhető el.