időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

Különleges képzőművészati kiállítás a Paulay Ede utcában

Forrás: lakaskultura.hu - mediaworks
2021.07.28. 14:09
Különleges képzőművészati kiállítás a Paulay Ede utcában

Mr. Tibowskynak, hazánk egyik leghírhedtebb tetováló- és képzőművészének Pop-Up kiállítása nyílik a Tipton Eyeworks showroomjában. Az „Unleashed” kollázs válogatás július 29-31. között tekinthető meg a Paulay Ede utcai bemutatóteremben

Különleges kiállítás

Mr. Tibowskynak, hazánk egyik leghírhedtebb tetováló- és képzőművészének, akit az sem rettent vissza, hogy a börtönökben inspirálódjon, július 29-től a Kempinski Hotel Corvinus Budapest állítja ki kollázsait. Alkotásai között van azonban néhány olyan, amelyik túl merész egy ötcsillagos szálloda falaira, ezek a Mr. Tibowsky Pop-Up Days alatt lesznek megtekinthetők a Tipton Eyeworks budapesti showroomjában. Aki kíváncsi a művész „Unleashed” kollázs válogatására, mindenképpen látogasson el a Paulay Ede utcai bemutatóterembe.

Újrahasznosítás: szemüveg és kollázs találkozása

A Tipton és Mr. Tibowsky nem véletlenül találtak egymásra. Ahogy a Tipton Eyeworks designer szemüvegei újrahasznosítható anyagok felhasználásával, kézzel készülnek, úgy a kollázs is gyakran hétköznapi használati tárgyak – tapéta, plakát, fotó, újságkivágás, termékcímke, huzal – újraértelmezésével létrehozott kompozíció.

Sok érdekes darabja is lesz a kiállításnak
Fotó: Lakáskultúra

Mr. Tibowsky közel egy évtizede készíti egyéni hangvételű, a 80-as évek popkultúráját és a streetart világát aktualizáló, háromdimenziós alkotásait. Kollázsai impulzív hatású, mozgalmas történetek, a zero waste és a szabad gondolkodás művészeti közvetítésének nemzetközileg ismert példái.

A Tipton ajándéka: Mr. Tibowsky kollázs

Az Unleashed: Mr. Tibowsky X Tipton további érdekessége, hogy Mr. Tibowsky saját Tipton szemüveg szelekcióját is összeállította, valamint a Tipton felkérésére három olyan kollázst is készített, melyeken egy-egy ikonikus Tipton szemüveg is megjelenik. Azok a látogatók, akik a Mr. Tibowsky Pop-Up Days alatt ebből a szemüveg szelekcióból választanak keretet, a három kollázs egyikének kicsinyített, dedikált változatát kapják meg ajándékba.

A képzőművészeti kiállítás bemutató cikke, további érdekes képekkel IDE kattintva érhető el.