időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

Mi szükséges egy tökéletes piknikezéshez?

Forrás: lakaskultura.hu
2021.07.22. 13:58
Mi szükséges egy tökéletes piknikezéshez?

Egy szuper piknik a jó társasággal kezdődik, és a finom falatokkal végződik. Néhány stílusos és praktikus kellékkel még felejthetetlenebbé tehetjük az együtt töltött időt – írja a Lakáskultúra.

A nyári hónapokban mindannyian több időt töltünk a szabadban – ha nincs saját kertünk vagy teraszunk, a közeli parkba, erdőbe, folyópartra szervezhetünk piknikeket. A barátok társasága, a naplemente látványa, egy-két finom falat és hideg ital elegendő a nyaralást idéző kellemes partihoz.

Ezeknek az összejöveteleknek elengedhetetlen kellékei a jó minőségű tálalóedények, tányérok, poharak. Az eldobható vagy fröccsöntött kiegészítők helyett válasszunk tartós eszközöket, amelyeket később akár a lakásban is használhatunk, ezáltal hozzájárulunk a természeti környezetünk megóvásához.

Ne feledkezzünk meg a hordozható grillsütőről és hangszóróról sem, és mindenképpen szerezzünk be néhány süppedős puffot vagy párnát, amelyeket letehetünk a földre.

Fotó: Unsplash

Készítsünk ínycsiklandó színes koktélokat, illetve hűsítő smoothie-kat, kínáljunk hideg salátákat, sajtokat, és ne aggódjunk amiatt, hogy esetleg minden jelenlévő más színű poharat tart a kezében – így sokkal könnyebb lesz nyomon követni, melyik kihez tartozik.

Amennyiben az estébe nyúlna az összejövetel, gondoljunk a világításra is! Senki sem szeret a sötétben bukdácsolni, vagyis használjunk fáklyákat, mécseseket, napelemes kültéri lámpákat, LED-es füzéreket. Ha mindent előkészítettünk, nincs más teendőnk, mint egy pohár limonádéval a kezünkben hátradőlni, és élvezni a nyár varázsát!

Az eredeti cikk ITT érhető el.