Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 17., szombat, Jácint napja

Lugas Helyzetkép

Viharban
Szex, drogok, szabadság, rock and roll – talán ezekkel a szavakkal lehetne kifejezni a hatvanas évek hippiéletérzését, azaz a fogyasztói társadalmak ellenkultúráját.
Mennyit ér a neved?
Az Amazon a világ legértékesebb márkája. Az amerikai csomagküldő konszern értéke egy év alatt duplázódott meg, és érte el a 90 ezer milliárd forintot, azaz a 315 milliárd dollárt.
Virágozzék száz antenna!
Kínai kungfufilm verekedésének zaja szűrődik ki az egyik viskóból Nairobi külvárosi nyomortelepén, Limuruban. Folyó víz nincs, a házikót is hullámlemezből tákolták össze.
Mártonffy Attila
Az utolsó tét
Évről évre nő a szerencsejáték-függők száma, akik egyre többet költenek veszélyes hobbijukra. A tudomány mai állása szerint a függőséget krónikus központi idegrendszeri betegség okozza.
Jóllakottak
Emlékezetes mozzanat az örökkön tartó meghasonlás pillanata: 1863. december 8. Egy londoni kocsmában, a Freemason’s Tavernben kimondták, hogy tilos a labdát kézzel érinteni.
Hét perc csoda
Pontosság, tisztaság, precizitás – a nyugati látogatónak ezek a szavak jutnak először eszébe Japánról. Már az iskolapadban megkezdődik a polgárok rendre és tisztaságra nevelése.
Ugorjunk fel a csúcsra!
Búvárkodás, raftingtúra, barlangászat, siklóernyőzés, canyoning, hegymászás. Terjednek az extrém sportnak számító időtöltések, amelyekbe sokan előképzettség nélkül vágnak bele.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.