Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Lugas Interjú

A kotta kelepcéje
Berecz Mihály, a fiatal magyar zongoristageneráció kiemelkedő egyénisége, tizenhat évesen mutatkozott be Kocsis Zoltán ­vezényletével a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Tűzecsettel
Rég volt olyan hangos hazai sajtója köztéri alkotásnak, mint a zimonyi Hunyadi János-szobornak, pedig nem is magyar, hanem szerb köztérre került.
Apróknak
Tarján Veronika színész, drámapedagógus, az Apró Színház vezetője, énekes, mesélő és meseíró is. A Veronaki zenekart férjével, Mogyoró Kornél ütőhangszeressel, zeneszerzővel alapította.
Ozsda Erika
Hatvanhárom nap
A kiadás előtt álló, Hamis igazolvánnyal az igazi Varsóban című fordításkötetéről a varsói felkelés 75. évfordulóján beszélgettünk az alkotóval.
Suttogó bariton
A Kossuth-díjas Hot Jazz Band a háború előtti magyar slágereket és az 1920-as, 30-as, 40-es évek amerikai jazz-számait játssza. A zenekar trombitása és vezetője Bényei Tamás.
Csilláron lógva
Idén a filmszakma több évtizedes adósságát törlesztette: a 91 éves Hildebrand István kimagasló színvonalú operatőri munkája elismeréseként átvehette a Kossuth-díjat.
Csereprogram
A médiaháború a kilencvenes évek elején nemcsak a parlamentben, hanem az újságírók között is zajlott. Az új helyzethez alkalmazkodó törvény megalkotása kudarcba fulladt.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.