Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja

Lugas Kritika

Padlóra fektetett Krisztus
Prokop Péter, a 2003-ban elhunyt, kalocsai születésű, expresszionista kifejezésmódú festőművész, a XX. század egyik legismertebb magyar pap festője a bizonyíték rá, hogy igen, lehetséges.
Szájról szájra
Fennmaradhat a csók fizikai aktusa abban a korban, amikor elektronikusan is lehet csókot küldeni? Létezhet romantika a kibertérben?
Kicsomagolt diktatúra
Kormos Valéria könyvében – melynek címe és borítója is szimbolikus – kicsomagolja a legvidámabb barakk gondosan becsomagolt diktatúráját.
Leszámolás az illúziókkal
Kivételes várakozás előzte meg a Vígszínház új évadjának első bemutatóját. Elővételben elfogyott majdnem minden jegy már az októberi, sőt a novemberi előadásokra is.
Magyar volt-e Al Capone?
A Kondor-könyvek érdeme a cselekményen, a krimi rejtélyén túl a miliő, a szépen, nagy alapossággal felrajzolt háttér és hangulat, ezt is szeretik az olvasók.
Felfedezni Amerikát
Személyekhez fordulva lehet igazán tanítani – vallja Jelenits István a Lélek és betű című portréfilmben, amelyet örökfogadalmának 60. évfordulója alkalmából mutattak be múlt héten.
Felforrt epe
A József nádor teret tehát rendezték – ami jó –, de meghittebbé is lehetett volna varázsolni, hogy újra igazi sétatérré lépjen elő ez a József Attila utca árnyékában sokáig elhanyagolt teresedés.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.