Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 25., szombat, Orbán napja

Lugas Kritika

Lebegés Provence-ban
A mediterrán francia tengerpart immár nemcsak a gazdagok, hanem mindenki üdülőhelyévé vált. A rohamos fejlődés sem tudta tönkretenni egyelőre Provence és a Riviéra varázsát.
A szén és acél országa
A szabotázsperek a Rákosi-korszakban alcímű kötet feldolgozott dokumentumokra támaszkodva mesél az elnyomó államberendezkedések egyik legrémesebbikéről, a szovjet mintájú kommunista diktatúráról.
Hurrikán
A Tiéd a világ akcióvígjáték Tarantino és Guy Ritchie találkozása a francia humorral – a nagyszerű Vincent Cassellel és némi drámai mondanivalóval.
Földszagú gyertyakoppantó
A Budapesti Történeti Múzeum legújabb kiállítása, a Várnegyed a föld alól című tárlat a budai Várnegyedben folytatott régészeti ásatások elmúlt tíz évének eredményeit mutatja be.
Mártír kérelmező
Adalberto Topolińskit 1935-ben nevezték ki generális posztulátornak, akik a boldoggá vagy szentté avatási eljárás során összegyűjtik a felterjesztett személy életével kapcsolatos adatokat.
Fáy Zoltán
Fácánvadászat agyonlőtt sofőrrel
Ez a könyv azért hallatlanul izgalmas, mert miközben dokumentumok alapján feltárja, leírja a visszaéléseket, betekintést enged a kommunista párt működésébe és vezetőinek gondolkodásmódjába is.
Fájdalmas imádság
Csak reménykedhetünk abban, hogy negyedszázad elteltével az azóta felnőtt generációk is ízelítőt kaphatnak a P. Mobil albumával a magyar rockzene hőskorából.
Hegedűs István
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.