Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót napja

Lugas Kritika

A bőrönd titka
Előbb írt verset, mint hogy tizenévesen festeni kezdett volna Lajta Gábor. A Munkácsy Mihály-díjas alkotó több mint három évtized alatt készült műveiből válogattak a Műcsarnok retrospektív kiállítására.
Tabló
A mások élete című Oscar-díjas film rendezőjének legújabb alkotása a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be.
A forradalom bölcsészei
A Kolhoz Kör első szárnypróbálgatása 1956. március 15-én ’48 alternatív megünneplése volt, amely nélkülözte a korszak kliséit.
Egy úr New Yorkból
Cserna-Szabó András tucatnyi szerzőt kért fel, hogy írjanak az erdélyi konyháról, maga a szerkesztő pedig Kövi Pál (vagy ahogy a világban ismerik: Paul Kovi) pályafutását foglalja össze.
A képmutatás diadala
Molière Tartuffe-je a színház- és irodalomtörténet egyik alapműve. Színre állítása a Hamletéhez fogható nemes feladat, nagy rendezői kihívás. Nem véletlen, hogy közel egy időben több színházunk is műsoron tartja.
A legenda
A nyolcvanas évek közepén lelkes öregcserkészektől azt lehetett hallani: lehetetlen, hogy Teleki Pál öngyilkos lett volna.
Védőpajzs
John Keegan brit hadtörténész javított kiadásban most megjelent könyve, A második világháború a történelmi eseménysor feltárására tesz sokadik és monumentális kísérletet.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …