Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 27., csütörtök, László napja

Lugas Külpolitika

Kultúrharc
A történelmet a győztesek írják – ezzel az alaptétellel nem tud mit kezdeni a hivatalos orosz média az amerikai HBO tévécsatorna Csernobil című sorozatát bírálva.
Dzsandzsavídok
A szudáni fővárosban száz fölé emelkedett az áldozatok száma azt követően, hogy a múlt hét elején a karhatalom egységei könyörtelenül felszámolták a hónapok óta tartó békés ülősztrájkot.
Mélypontok
A mai Európában hiányzik a morál és a szellemi vezetés. A mai európai vezetők zöme pár év múlva már nem lesz a helyén, kérdés, milyen új vezetés jön, és milyen stratégiai célokkal.
Választóvonal
Az irány egyértelmű, világos, de hogy ez az új folyamat meddig fog terjedni, és mik lesznek a hatásai, azt csak az eljövendő napok és hetek fogják megmutatni.
Az oroszlán bajsza
Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump nem akar háborút. Irán sem kér belőle. Mégis efelé halad Washington és Teherán.
Felszívódni
A rendhagyó császárváltással Japánban korszakváltás is kezdődött: Naruhito trónra lépésével a napokban beköszöntött a „tökéletes harmónia” korszaka.
Legördülő könny
Bár az Iszlám Állam elvesztette területét, a Srí Lanka-i merényletekkel figyelmeztetett arra: az erőszakos eszme tovább él, most épp formát vált, de újjászületik.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.