Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja

Lugas Külpolitika

Bibi király trónja
Patthelyzet alakult ki a múlt keddi izraeli választásokon: szinte ugyanolyan eredményt hozott a szeptemberi törvényhozási választás, mint az áprilisi.
Fáradt megtorlás
A 2014-es krími háború és az orosz beavatkozás a szíriai polgárháborúba mélypontra vitte Moszkva kapcsolatait Európával. Európa megosztottá vált Oroszország megítélésében.
Szorítóban
Esze ágában sincs Donald Trumpnak, hogy az egy év múlva esedékes amerikai elnökválasztások előtt a nevéhez köthető háborúba bocsátkozzon. Ezt jól tudják az ellenséges oldalon, Iránban is.
Puha célpontok (2.)
Az iszlám világ 57 állama adja a világ GDP-jének kevesebb mint 8 százalékát, és ha ebből az országcsoportból kivesszük a kőolajban és/vagy földgázban gazdag államok adatait, akkor az eredmény még elszomorítóbb.
Rózsaszín sapka
Az 1989–90-es fordulat, a NSZK és az NDK egyesülése hiába hozta vissza Németország politikai és gazdasági potenciálját, a változás legnagyobb vesztesei a keletiek.
Háromszögletű vitorla
Mára Afrika világviszonylatban az élre tört a heroinfogyasztásban. Ez összefüggésben van a kínálat hatalmas bővülésével. A következmények pedig elborzasztóak az egész afrikai társadalomra nézve.
Harcosok szandálban
A pár tízezer ellenálló már tucatnyi ballisztikus rakétát képes kilőni szaúdi célpontokra. Aligha kézműves technológiával készítették a rakétáikat, iráni gyártmányúak.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …