Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund napja

Lugas Publicisztika

Törésvonal
Az új technológiákkal szemben egyre nagyobb a kiábrándultság, és növekszik a félelem. A közösségi média azt ígérte, hogy közelebb hozza az embereket – ezzel szemben behatol a magánéletünkbe.
A manipuláció csábos mesterei
Mindig a pénzhiány jelenti a gondot, okoskodik az egyszeri felhasználó, így ha adok tíz dollárt, az megmenti a koalákat vagy legalábbis néhányat közülük.
Legalább egyet
Irmát, akinek a szülei példás házaséletet éltek, hideg zuhanyként érte a hír, hogy a férjének van valakije. Tény, nem tudta jól kezelni a dolgot.
Beszélni sok ezer év magyarjaival
Ha csak néhány tanácsot adhatnék az anyanyelv használatához, tanulásához, én ezeket adnám. Tanulj meg okosan beszélni! Tanulj meg mesélni! Tanulj memoritereket! Tanulj szinonimákat, jelzőket!
Vénusz, Plútó, hova tovább?
Végzet öt szótagban
Az összekeverten egy érdektelen, szürke, semmitmondó, észrevehetetlen szó, nincs olyan egyszerű történet, amelynek elmondása közben ne fordulhatna rá a nyelv.
Húszhúsz
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!