Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Lugas Publicisztika

Nyelvvizsga
Legutóbb azon elmélkedtünk, miért lenne hiba előirányozni, hogy a gimnáziumban egy tantárgyat kötelezően idegen nyelven kelljen tanulni.
Veszélyes körforgás
Az osztrák parlament megszavazta a valószínűleg rákkeltő növényvédő szer, a glifozát betiltását. A hatályos uniós jogszabályok szerint azonban a termék 2022 végéig forgalmazható.
Jancsó Orsolya
Extrém vihar
Elkezdtek fogyatkozni a szavak. Először a választékos jelzők. Kiszorították őket a mindenre használható, sematikus közhelyek. Fölerősödtek az egyre egyszerűbb formákat használó nyelvi divatok.
A színész mind csirkefogó!
Csortos Gyula, a Nemzeti Színház tagja 45 éves. Munkácson született, de soha nem látta a várost, kétéves korában Pestre jött.
Napóleon, a bűnbánat nélküli
A néhai francia császár talán legfontosabb kijelentése: „Röviden és homályosan fogalmazzatok!” Ezt alkalmazta De Gaulle 160 évvel később.
Agyő, szitakötő!
Jeremiás sok mindenhez értett, de a legjobban a könyvek és a nyelvek érdekelték. Élete nagyobb részét a könyvek és az olvasás töltötte ki.
Hűségriadó
Mi más haszna lehetne a kánikulai napoknak, mint a környezet­rombolás, de különösen is a globális felmelegedés miatti rémület tudatosítása?
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.