Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Lugas Riport

Szent István dzsipje
Mészáros Ferenc a XIX. században alapított római katolikus rend, a verbiták misszionáriusaként az indonéziai Flores szigetén tevékenykedik. Innen vitt fűszerpaprikát, hogy ott is termeszthessék.
Szétfűrészelt oltár
A régi maják feladták az akkori világban egyedülálló, csodálatos kultúrájukat. Utódaik, a mai maják élnek, 24-féle maja nyelvet beszélnek, s ugyanúgy értetlenkednek, és csodálják az örökséget, mint mi.
Gróf a pincében
Van egy sikeres település Maros megyében, Kerelőszentpál a román–magyar együttélés frontvidékén, ahol magyarnak lenni mindig az átlagosnál nagyobb kihívás.
Lenin rozsdás keresztje
Ha valami jól működik Kárpátalja magyar többségű részén, amögött többnyire anyaországi támogatás van. Ezernyi magán-, alapítványi és állami csatornán keresztül érkezik a segítség.
Tudatos felszámolás
Az előkerült sírgödör akár Orseolo Péter király nyughelye is lehetett – a feltételezés nehezen bizonyítható és cáfolható.
Sajtprés és munkásőr-álcaruha
A budapesti Bakancsos utcai piac fogalom. A növekvő jólét és az internetes használtcikk-kereskedelem miatt visszaszorulóban a klasszikus bolhapiac.
Döngölt agyag
A Magyarországon három évtizeddel ezelőtt indult ökofalu-mozgalom két helyszínére, Gyűrűfűre és Visnyeszéplakra látogattunk, hogy megnézzük, ma működőképesek-e ezek a világjobbító modellek.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.