Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 20., vasárnap, Vendel napja

Lugas Riport

Bedobozolt történelem
A Fortepan ma már a legnagyobb online fotóarchívum neve. A magyar XX. századot örökíti meg – bárki számára elérhető módon az interneten, ráadásul ingyen.
Eldugult szűrő
Diákverésről, százmilliós kártérítésről érkeztek a hírek. A két és fél ezres Heves megyei kisváros lakosai azt kérdezik: tudják-e, ki az igazi károsult Gyöngyöspatán?
Ne sírjon a kecske!
Őrbottyán környékén nemcsak annak örülnek, hogy egészséges ennivalót lehet vásárolni, hanem annak is – aminek egyébként minden rendes piacon –, hogy emellett jókat lehet beszélgetni.
Ecetfa a lépcsőházban 
Negyedszázaddal a boszniai háború után szinte láthatatlan, mégis áthidalhatatlan választóvonalak osztják meg a muszlim bosnyákokat és katolikus horvátokat Hercegovina fővárosában.
Decebal buzogánya
A tizenhárom vértanú emlékhelye rendezett, nemzeti színű szalagos koszorúkkal, magyarellenes feliratokat nem látni, de magyar szót is ritkán hallani. Arad megváltozott.
Köszönet fejszével
Száz éve a domboldalba, a temetőbe vitték ki a magyarirtás áldozatait a bihari Köröstárkányban. Hetvenöt éve, a második világháború végén megismétlődött a népirtás.
Algacsúcs
Huszonöt év óta nem volt sok gond a Balaton vízminőségével, ám idén a magyar tengerben tömegesen elszaporodott a vízben lebegő alga.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …