Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja

Lugas Riport

Szájkosár a kereszten
Eladó az Alsónémedi határában fekvő kéthektáros kisállattemető, a vevőnek tovább kell vinnie a harminc éve működő vállalkozást.
Gyere, Bodri kutyám!
Azt mondta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is! – rikoltja a szomszéd asztalnál – Kazal Lászlót szabadon idézve – egy vidám fővárosi turistacsoport hangadója a pilisi kiskocsmában.
Amíg a dolgok irreálisak
Ritkán látni Czigány Ildikóhoz hasonló színes, energikus, egyben öntörvényű személyiséget, akit nem érdekelnek a társadalmi elvárások, és nemcsak keresi, de meg is találja a boldogságát.
Meggyilkolt királynő
Egyszerű méhésztalálkozóra indultunk, de háborús körülmények közé csöppentünk. Mintha hollywoodi kalandfilm forgatókönyve köszönne vissza a valóságban. A jó és a gonosz küzdelme.
Gyermeksorsok
Élénken élnek még bennem a régi híradó képsorai, amelyek arról tudósítottak, hogy Battonyán megnyílt ­Magyarország első SOS-gyermekfaluja.
Nem volt kímélet az erdélyi arisztokráciának
Az 1949. március 2-áról 3-ára virradó éjszaka máig hatóan meghatározza a magyar történelmi családok helyzetét. A cél egy osztály kitelepítése és teljes megsemmisítése volt.
A lány éjjelente kiszökik az ablakon
Volt egy kislányunk, akit a nyolcadik után végigkísértünk, egészen az érettségiig. Az anyuka helyett én jártam be szülői értekezletre, míg kollégista volt.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.