Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja
HÍR TV - Civil kör:Balliberális össztűz

Lugas

Hun vagy, Attila?
Táskányi aranypénzt és három középkori fokost talált Zsadány határában egy nyugdíjas az 1960-as években, ugyanitt egy gyermek is talált nagy mennyiségű aranypénzt.
Icipici vörös zászló sem
Bármit tesz le az asztalra, össztűz zúdul rá. A Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett Koltay ­Gáborral beszélgettünk, aki nemrég ünnepelte hetvenedik születésnapját.
Ugrás a vonatról
A múlt hónapban, 87 éves korában elhunyt Domonkos Béla szobrászművész. A magyar földrajzi felfedezőket megörökítő alkotóra emlékezünk.
A miniszterelnök magánya
Keresztény Magyarországot akartam, mondta halálos ágyán Antall József, Magyarország rendszerváltoztatás utáni első szabadon választott miniszterelnöke.
Sikoltozás mindenfelé
Magyarország 1945 tavaszán befejeződött szovjet megszállásának tragikus következményei voltak. Megerőszakolt magyar nőkre és a málenkij robotra hurcolt állampolgárokra is emlékezünk kell.
Kurta igenek
A koronavírus átírta a menyasszonyok álmait, az elhalasztott, lemondott esküvők pedig érzékenyen érintik az iparágat is. Ki hogyan vészeli át a veszélyhelyzetet?
Robbanásveszély
Afrika országainak zömében nincs felkészülve az egészségügyi ellátórendszer ilyen fertőzésre, és az emberek nem foglalkoznak az adott kormányok rendelkezéseivel.
Mindenki átverhető?
Tavaly 27 millió darab hamis áru akadt fenn az Európai Unió külső határain a vámon. A közösség ruhaiparának vesztesége évente 26 milliárd euró.
Megtört emberek a halálsoron
A hatalmas emberek és a csillogó díszletek, a színészsztárok és a segítőik mind-mind becsapják a nézőt. Aki járt már tévéstúdióban, tudja, mi ott a hamis. Konkrétan minden.
Elemi ösztön
Ki gondolta volna ezelőtt négy-öt hónappal, hogy Eszenyi nem a Vígszínház örökös főigazgatója, akit Hegedűs D. Géza felvirágozott hintón húz végig a Szent István körúton? Az igazság és a szabadság ikonjai.

Videóriport

Tiltott kastélyok 9. – A gernyeszegi Telekiek
A Teleki-kastély nem „csupán” a magyar művelődéstörténet kiemelt helyszíne, de a XXI. századi erdélyi főnemesi restitúciós kálvária fontos állomása is.
Ékezetadó
Aki értelmes magyar vagy bármilyen más, mellékjeles támogatású sms-t küld, az csaknem háromszoros pénzt fizet adott karakterszámért.
Karanténkoszt
A legígéretesebb aranybánya ilyenkor a mélyhűtő. Annak alján régen elfelejtett, összefagyadozott tetemek hevernek, a karanténba szorult, mint régész, úgy veti magát utánuk.
A Neogrády-rejtély
Neo­grády Antal a millennium táján Darányi Ignác földművelési miniszter megrendelésére 53 gyönyörű akvarellt készített a Magyarországon föllelhető szőlőfajtákról.
Ahol közel az ég
Amennyiben nem kezdünk bele a molekuláris tájsebészetbe, továbbra is külföldről kell majd behoznunk az élelmiszert. Bogárzón három család mutat mintát a városlakóknak.
Dupla telt ház
A Bu­da­pest Bár zenekar ve­ze­tő­je és ala­pí­tó­ja­ a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
Disznóvágás
Biztosan Dezsőnek fogják hívni… – morfondírozott magában Rezeda Kázmér, és úgy is lett. Magyarországon A tanú óta minden disznó Dezső, akinek meg kell halnia.
Királyi korrupció
Hogyan lehet összeegyeztetni az ország demokratikus fejlődésében kivételes szerepet játszó I. János Károly tevékenységét a magánbűneivel?
Hetedik vezér
Sok ember olyan természetet kapott ajándékba, hogy a legnagyobb megpróbáltatás is gazdagítja személyiségét. Ilyen volt a szovjet lágereket megjárt Galicz Töhötöm ferences szerzetes.
Áthallások
Ma Budapesten újra dübörög a lakóparképítési láz, amelynek jelentősebb megnyilvánulásai a Duna menti rozsdaövezetekre tehetők.

Impresszum

Lugas – A Magyar Nemzet Hétvégi Melléklete

Megbízott szerkesztő: Margittai Gábor
Társszerkesztő: Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!