Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 27., csütörtök, László napja

Lugas rovat összes cikke

3458 cikk 1/346 oldal

Hangtalan szavak

Nemcsak a kézfej, az ujjak, az al- és felkar, az arc mimikai izmai állkörnyéktől fültájékig és szemöldökig, de még a has és a mell is szerepet kaphat egy-egy hangtalan szó vagy kifejezés megformálásában.

Háziúr az olajbűzű színházban

Gusztáv nappal alszik; délben reggeliz; este ebédel; éjfélkor esteliz; nyáron nyakig begombolja kabátját, télen meztelen nyakkal jár, lóversenyre bárom telivért állít ki

A titok nyitja

Miért ne lehetne véleménye a nemzeti banknak nemzeti oktatási kérdésekről is? Ábelnek is megvan a maga véleménye mindezekről.

Súlyos ökológiai ár

A bitcoin nagy részét Izlandon bányásszák, ahol az áramot nem fosszilis forrásokból (például szén) állítják elő. A szigetország ugyanis népszerű célpont a rengeteg geotermális energia miatt.

Túl az Atlanti falon

A történelemben számos nagy ívű partraszállásra került sor, ezek némelyike több mutatójában jelentősebb volt, mint a normandiai, de jelentőségében egyik sem vetélkedhetett vele.

Rekviem egy játékboltért

Bezár a Hilpert, élt 147 évet. Olyat, mint bármelyik más bevásárlóközponti játékbolt Lisszabontól Moszkváig

A levegő ingyenes

Megnőtt az átlagfizetés San Franciscóban egy év alatt, a megélhetés költségei azonban igen magasak. Zürich áll a dobogó második fokán.

Medvetánc

Azért vadállat a neved, hogy úgy viselkedj! – gondolhatták az oregoni vadvédelmi hivatalos szervek, amikor úgy döntöttek, hogy június közepén kilövetnek egy két-három éves medvebocsot.

Aknamunka

A magyar járművezető radarszemmel pásztázza maga előtt az utat abban bízva, hogy sikerül elkerülnie a hirtelen felbukkanó közműaknákat. Vajon miért ritka útjainkon a szintbe állított fedlap?

Függőjátszma

Az Anonim Alkoholisták ivásproblémával küzdő férfiak és nők nemzetközi közössége. Az AA-tagság egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya.
3458 cikk 1/346 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.