Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 14., hétfő, Helén napja

Lugas rovat összes cikke

897 cikk 1/90 oldal

Hosszú karácsony

Pszichológiai kutatások hozzáteszik, hogy a karácsonyi szezon korai kezdése nem lenne feltétlen baj, mert ilyenkor nemcsak a vásárlási, de az adakozási kedv is megnő.

Elidegenedés

FOMO – Megosztod, és uralkodsz címmel készült el Hartung Attila első nagyjátékfilmje, mely szinte dokumentumfilmes jelleggel tárja elénk a Z generáció világát.

Apát megette a függöny

Gyakran széles mosollyal fogadják, ha fiatal vagy meglett férfiak elárulják, hogy bábművészek: „Hú, akkor rókával és nyuszikával a kezeteken játszotok?” Bábozni azonban ezerféleképpen lehet.

Új időszámítás

A Magyar Nemzet szeptember 10-i száma közölte: Hevesi Sándor, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója, a Corvin-lánc, továbbá a francia becsületrend, az olasz koronarend kitüntetettje szeptember 8-án elhunyt.

Vigyáztam, nehogy hátranézzek

Egy maratonfutó naplójából: Jenkei Péter 27 éves hosszútávfutó, a Vasas SC versenyzője meséli el, hogyan készül fel a maratonokra.

Banánhéj

Párizsban kezdeményeztek pert nicaraguai munkások, akiket nagy hatalmú amerikai cégek évekig vegyszerrel mérgeztek. Talán évtizedek múlva pénzt is látnak.

Sóvárgás

Az OA – Overeaters Anonymous –, az Anonim Túlevők Közössége nemcsak a kényszeres túlevőknek, hanem a hasonló étkezési zavarokban szenvedőknek is életre szóló felépülési programmal szolgál.

Ne sírjon a kecske!

Őrbottyán környékén nemcsak annak örülnek, hogy egészséges ennivalót lehet vásárolni, hanem annak is – aminek egyébként minden rendes piacon –, hogy emellett jókat lehet beszélgetni.

A tőke bűvöletében

A Kádár-rendszer hosszú nyugalmáért benyújtotta a valóság a számlát, a hagyományos államszerep összeroncsolódott a nyolcvanas évek végére, és az agonizáló nagyvállalatok számára sem volt gyógyír.
897 cikk 1/90 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …