Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 25., csütörtök, Márk napja

Lugas rovat összes cikke

3227 cikk 1/323 oldal

Szegény ember Gaudíja

Hogyan történhetett meg, hogy ilyen darabos, (ön)reflektálatlan épület kerüljön egy központi környéken újjászülető, historikus, illetve egy igényes modern épületet is őrző közterünk közepére?

Az akadályozott troli

A manapság nélkülözhetetlen akusztikus blokkban bebizonyosodik, hogy a rock nem feltétlenül hangos műfaj. Lehet azt visszafogottan s egyben művészien is művelni. Legalábbis a Karthago ezt tette.

Családi intimitások

Dobos C. József szerte a Monarchiában és külföldre is szállította tortáját, állítólag fadobozokban, sózott jég között. Ekkora forgalom konyhainál jóval nagyobb gyártási kapacitást feltételez.

Tükörcserepek

A Mozgó Világ azért is volt kivételes irodalmi (történelmi, szociográfiai) folyóirat, mert a képzőművészet nem illusztrációként volt jelen benne, hanem szerves és önálló ­létezőként.

Káoszlovag

Halifa Haftár marsall, aki haderejével egész Kelet-Líbiát uralja, sajátos módon tudatta azt, hogy nincs kedve tárgyalni az ország másik részét ellenőrző „nemzeti egységkormánnyal”.

Senki földjén

Merényletre készültem tucatnyi társammal, akkor már hetek óta. Évente csak egyszer öltünk, minden nagypénteken.

Mérföldkövek

Sokszor éjfélig levelezünk az egykori gyerekeimmel. Nézem a kiposztolt képeiket, az idegenül is ismerős vonásokat. Emlékszem, neki is Rákóczi Ferenc volt az apja, neki is, neki is.

Római kor

Csónakházak, büfék, romok, vadregény, por és luxus egy eklektikus csomagban. Harminc éve nem lehet tudni, mi az irány, merre fejlődjön a Római-part.
3227 cikk 1/323 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.