Sugár bébi

A koronavírus egyszer odébbáll, de az elektroszmog meg itt marad.

Hanthy Kinga
2020. 05. 24. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Angliában átjátszótornyokat gyújtanak fel abban a hiszemben, hogy azok felelősek a járvány terjedéséért, beszélni kell arról is, hogy ezzel tényleg olyan rosszat tesznek-e. Az 5G-ről ugyan a többség nem tudja, micsoda, de szereti. Valami olyan, amitől még ennél is gyorsabb lesz az internet, még tisztább a tévé és még olcsóbb a mobilozás, egyszóval maga a földi mennyország, vagy annak az előszobája, hiszen a gyors és változatos alapeleme a XXI. század gyermekének.

Az 5G, mondja a szakértő, az életünkben nem azt jelenti, hogy eggyel több, mint a 4G. Ez csak technikai értelemben igaz. Hanem azt jelenti, hogy az elektromágneses sugárzás, köznapi, de nem pontos nevén elektroszmog mértéke tovább nő. Az új technológiák ugyanis nem egymás helyébe, hanem egymás mellé érkeznek. Vagyis marad a 4, és ahhoz jön az 5. Ahogy az sem úgy van, hogy ha valaki fellő hatvan új műholdat, mint néhány napja Elon Musk, akkor lehoz hatvan régit, hogy ne legyen akkora az űrben a tumultus. Hiszen világkormány hiányában nem szól arról törvény, hogy ha egy műhold-üzemeltető tönkremegy, akkor intézkednie kell a használaton kívül került, esetleg elromlott műholdja elhelyezéséről. Pedig ma már az új érkezésekor a régi hűtőt is kötelesek elvinni. A rossz műholdból viszont űrszemét lesz szemétszedő nélkül. És ezt még a mi Gretánk sem teszi szóvá.

Mindez csak azért érdekes, mert még járvány idején is motoszkál bennünk a zöld gondolat öröme: tiszta lett Peking felett az ég, Velence lagúnáiban csodálatos lények úszkálnak, és a kondenzcsíkok is eltűntek az égről, ami az amúgy igen aggodalmas chamtrailhívőknek is szerez néhány derűs napot. És mindennek bizony nagyon kell örülni, mert látszik, hogy nem tudtuk még annyira tönkretenni a természetet, hogy az ne lenne képes regenerálódni. Ha hagyják. (Lásd a mi ciánszennyezett Tiszánkat.) A zöldülés tehát hozadéka lehet a pandémiának, és ha igaz a jóslat, hogy ettől kezdve már semmi nem úgy lesz, mint eddig, akkor bizonyára a zöldülés is marad, vagy esetleg tovább is folytatódik.

És akkor nézzük, mi lehet ennek a világjárvány szülte új életnek a rossz oldala. Most rettegünk valamitől, amit nem látunk, elneveztük koronavírusnak, de egyébként nem szokásunk rettegni a láthatatlan dolgoktól. Például az elektroszmogtól. Logikus, hiszen a koronavírus korlátozza, az elektroszmog meg kitágítja az életünket. Az egyiktől meghalhatunk, de legalábbis nagyon hosszan nagyon rosszul lehetünk, a másikkal meg fel tudjuk hívni azokat, akik tőlünk messze vannak, plusz megnézhetünk egy csomó filmet és YouTube-videót, például arról, hogy egy macska ásít, vagy valaki bever egy szöget. Csakhogy koronácska egyszer odébbáll, a mi elektroszmogunk meg itt marad. Sőt hatványozódik, ahogy, mint láttuk, a 4 mellé bejön még az 5.

Azok a zöldek és korszerűek, akik a Föld sorsáért sóhajtoznak, az okos, vagyis még okosabb világért is imádkoznak. És miközben a parkokban a fákat ölelgetik, nem jut eszükbe, hogy a nagyon okos, nagyon tiszta és nagyon bewifizett, mobiltelefonnal irányított városaikban lesz ugyan jó levegő meg mobillal hívható bérautó, de nem lehet elmenekülni az elektroszmog elől. Még a lakásunkba sem, mert ha nálunk nem, a lépcsőházban valaki biztosan sugároz. Igaz, erről a dologról nem szokás beszélni, ahogy a hatásait a szép új, tiszta, zöld világ tervezésekor sem szokás figyelembe venni.

Ha például kiderül vagy kiderülne, hogy a mobiltelefon jelentős és kimutatható károkat okoz a használói fejében, ez esetben nem egyszerű tudományos felfedezésről, hanem az egész emberiséget érintő epidemiológiai veszélyről kell majd beszélni, és arra nem lesz gyógyír a részleges kijárási tilalom És mivel folyamatosan érkeznek az új technológiák, egyre nagyobb körülöttünk az elektroszmog, a lakóhelyen, a lakásban, még az ágyban is, hiszen a fejünknél ott a ki nem kapcsolt mobil. Ez eddig tiszta dolog, ez fizika, mérhető, számolható, meddig terjed, milyen erős, ilyesmi. És ezt a fizika már ki is számolta. Az eredmények ránk nézve nem túl kecsegtetőek. A biológia csak ezután következik, és nagyon kényes téma. Ha bármi negatívum kiderülne például az 5G-ről (mint ahogy már van is egy-két külföldi publikáció a rákkeltő hatásáról), akkor azt ezerszeresen meg kell támogatni tudományos evidenciákkal, különben jön a nagy per.

Mindez tehát arról szólna, hogy talán volt, de már soha nem lesz olyan világ, amelyben az érdek felülírná az értelmet, és amikor végre középen ülnénk a lovon, és nem valamelyik oldalán. Közben koronácska vígan suhan, meg-megpihen, és jókat mulat rajtunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.