Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 3., péntek, Buda, Richárd napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Lugas Tudomány

Szuperfertőzők
Röst Gergely szegedi matematikus legújabb, a koronavírussal kapcsolatos eredményét a nemzetközi sajtó is felkapta. A kutató óva int a korlátozások idő előtti feloldásától.
Beszélő kutyák?
Mivel a kutya nagyon érzékenyen reagál a viselkedésünkre, érzelmeinkre, hangulatainkra, a vele való kapcsolatunk vagy a rá gyakorolt hatásunk sokat elmondhat magunkról.
Ha nem tapad a kerék
A mai gyerekek nem szeretnek tanulni. A mai gyerekek nem szeretnek iskolába járni – szól a legtöbb kritika. A szakértők szerint mindössze az érdeklődés változásáról van szó.
Kolostor a Marosban
Meglelték a borosjenői szirén „társait”. A dénesmonostorai rendházból származó, román kori faragott kövekre a borosjenői vár falában találtak rá. A tárgyi emlékek mögött felsejlik egy középkori monostorhálózat.
Napkelte éjfélkor
Ahogy az évtizedek fordulóján mindig, most is felpezsdült, majd elcsitult a vita arról, hogy a 2020-as év beköszöntével mi ért véget, mi kezdődött el.
Donar-csüngő
Mint valami divatos fantasy sorozat, olyan a népvándorlás kori Pannónia történelme. Csak éppen Turisind király, Kunimund vagy Wacho létező személyek voltak.
Kép cafatokban
Nagy meglepetést keltett Falkoner József Ferencnek a közelmúltban Budapesten előkerült Utolsó vacsora című festménye megtalálása és bravúros restaurálása.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!