Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 16., szerda, Gál napja

Lugas Tudomány

Irányított égés
Az európai Aeolus útját a SpaceX amerikai magáncég egyik Starlink műholdja veszélyeztette. A kozmikus tömegközlekedés egyre több járműve kerülgeti egymást.
Merénylők
Szabó Zoltán A tardi helyzet és a Cifra nyomorúság mellett a poétikus Szerelmes földrajz szerzője a Magyar Nemzet munkatársaként ébresztő lelkiismerettel őrködött XX. századi sorsunk felett.
Ebugatási távolság
Kétszáz évvel ezelőtt, 1819. július 11-én Zircen született a XIX. század egyik legeredményesebb magyar utazója, Reguly Antal.
Zöldhatár
Újabb világörökségi helyszínnel, a római limesszel bővülhet a hazai kulturális és természeti értékek listája. Ha így történik, ez lesz a kilencedik hazai világörökségi listás értékünk.
Csirkeszaurusz
Lehetséges-e a dinók feltámasztása a fennmaradt DNS-állományból? Jack Horner amerikai paleontológus ezen dolgozik – madarak segítségével.
Julianus barát baskírjai
A Scientific Reports-ban megjelent friss tudományos közlemény szerint a mai magyarok és legközelebbi nyelvrokonaink, a hantik és a manysik között kimutatható genetikai kapcsolat van.
Fehér hamu
A Trónok harca befejező évadának csúfos kudarcával egy időben mutatták be az HBO saját gyártású minisorozatát, a Csernobilt. A széria mindössze öt epizódból áll, mégis már most az év televíziós meglepetése.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …