Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 18., hétfő, Sándor, Ede napja
Űrkikötő Berettyóújfaluban
Rezeda Kázméron kívül szinte kizárólag kamionosok jártak a Stopba. A kamionosok különös kasztjának legnagyobb létszámú alcsoportja, a román kamionos használta leginkább ezt a réges-régi űrkikötőt.
Ha jönnek a bálnák
Az Atlanti-óceán közepén van egy vulkanikus szigetcsoport, amely smaragd- és türkizszínű tavakkal, gazként terjedő hortenziákkal és zöldellő trópusi erdővel várja a látogatóit.
Gondolat és erő
Az orbáni modell jellegzetessége, hogy politikai kormányzáson alapul, vagyis a választói érdekek képviseletének ellátására törekszik a különböző ágazati, partikuláris érdekekkel szemben.
Szájkosár a kereszten
Eladó az Alsónémedi határában fekvő kéthektáros kisállattemető, a vevőnek tovább kell vinnie a harminc éve működő vállalkozást.
Gyere, Bodri kutyám!
Azt mondta az öreg Kis, ne csak együnk, igyunk is! – rikoltja a szomszéd asztalnál – Kazal Lászlót szabadon idézve – egy vidám fővárosi turistacsoport hangadója a pilisi kiskocsmában.
Amíg a dolgok irreálisak
Ritkán látni Czigány Ildikóhoz hasonló színes, energikus, egyben öntörvényű személyiséget, akit nem érdekelnek a társadalmi elvárások, és nemcsak keresi, de meg is találja a boldogságát.
Pórázon
A kínai társadalmi kreditrendszert jelenleg 12 nagyvárosban és környékén tesztelik, az ország egész területén kötelező érvénnyel fogják bevezetni.
Penitencia
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idejében mindazok, akik a koreszmékkel kívánták összebékíteni a keresztény tanítást, reménykedve tekintettek a polgári átalakulásra.
Hidegindítás
A kormány tavaly váratlanul megszüntette az előadó-művészetek társaságiadó-támogatási lehetőségét. Ha máshol működik, a színházakban miért bukott meg a tao?
A halálügyész meg a többiek
A hazai filmes támogatási rendszer az egyik legjobb ma ­Európában: szinte teljes mértékben állami forrásból készülnek az alkotások. Hol késnek mégis a múltunkat feldolgozó, látványos mozik?
Kibeszéletlen múlt
Jól tette Turnovszky Éva, hogy elmesélte az életét. A története azokról szól, akiktől mindent elvettek: vagyont, anyagi javakat, szabadságot, a tetőt a fejük fölül, a jelenüket és a jövőjüket.
Fukubukuro
Kizöldülve
Észt sikertörténet
Az anyanyelv közös értékünk és identitásunk alapvető eleme. Az igényes nyelvhasználattal hozzájárulhatunk nyelvünk megőrzéséhez és fejlesztéséhez
A Magyar Nemzet hétvégi mellékletéből ajánljuk
Szombaton megjelenő Lugas mellékletünkből az alábbi cikkeket ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe.
Meggyilkolt királynő
Egyszerű méhésztalálkozóra indultunk, de háborús körülmények közé csöppentünk. Mintha hollywoodi kalandfilm forgatókönyve köszönne vissza a valóságban. A jó és a gonosz küzdelme.
Fekete magyarok
Kurucz Dániel és Horváth Balázs ázsiai útjuk során nyolcrészes dokumentumfilmet forgattak Hungarikumokkal a világ körül címmel. Afrikában Szász Kamillával folytatódott a barangolás.
Férfinyelv
A  legnagyobb japán édességgyártó cég új applikációt fejlesztett: a Kope lefordítja a feleségek kijelentéseit férjük számára érthető közlésekre.
A víz érintése
India és Pakisztán újból egymásra vicsorít, mégsem alakul ki közöttük világraszóló csetepaté. Ettől paradox módon az atomfegyverek tartják vissza őket.
Tordai sófürdő
A szenen sütés ma már ismeretlen, de a tordai pecsenyének is vége, hiába szerepel még az étlapokon. A tordai pecsenye egykor országos hírű volt.

Impresszum

Lugas – A Magyar Nemzet Hétvégi Melléklete

Szerkesztő: Fehér Béla
Társszerkesztők: Margittai Gábor, Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.