Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Lugas

Az ördög maga
Pándy nemcsak gyártotta a legendákat magáról és eltüntetett családtagjai hollétéről, hanem börtönlevelei és rajzos naplójának sorai is tanúsítják, elhitte a maga gyártotta meséket.
Csók a békának
Minden harmadik internethasználó regisztrál társkereső oldalakra. Vajon megkönnyíti az életünket a virtuális valóság, vagy saját magunkat degradáljuk árucikké?
Üres a ház, gyere törj be
Egyre több az amatőr lakberendező, aki dizájnos (vagy annak vélt) otthonát szívesen mutatja meg a ­Facebook közönségének. Nem gondolnak azonban arra, hogy milyen veszélyeket rejt az ész nélküli megosztás.
Aranyfolyó
A Monarchia hajói alig fél évszázad alatt nyolcvanhat expedícióban vettek részt, lehetséges gyarmatokat kerestek. A meghódításukhoz kellő haderő azonban általában hiányzott.
Haláleső
A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Macron francia elnök kifejtette, hogy a francia atomütőerő az egyesült Európa és a NATO szolgálatában is áll.
Fél kiló Karinthy
Monostori Imrének Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei József Attila Könyvtár igaz­gatójaként, az Új Forrás folyóirat főszerkesztőjeként rálátása volt a rendszer­változás folyamatára.
Takarás, elvtársak!
Munkásőr-tagtoborzó a kommunizmus áldozatainak emléknapja előtt. A gyanútlan rádióhallgató félrenyelt, amikor meghallotta, hogy megalakult a Hagyományőrző Munkásőr Társaság.
Pattogzó tojáshéj
A magyar tanárok arra kíváncsiak, amit a gyerek nem tud, és sok tanuló marad funkcionális analfabéta. Az új alaptanterv mindezen változtatni fog, mondják egyöntetűen szakértőink.
Sokarcú istenvilág
A Szépművészeti Múzeum egyiptomi kiállítása tagadhatatlanul a nagyközönség egyik időtálló kedvence (a krokodilmúmia mély nyomot hagy mindenkiben).
Tiltott kastélyok 9. – A gernyeszegi Telekiek
A Teleki-kastély nem „csupán” a magyar művelődéstörténet kiemelt helyszíne, de a XXI. századi erdélyi főnemesi restitúciós kálvária fontos állomása is.

Videóriport

Tiltott kastélyok 9. – A gernyeszegi Telekiek
A Teleki-kastély nem „csupán” a magyar művelődéstörténet kiemelt helyszíne, de a XXI. századi erdélyi főnemesi restitúciós kálvária fontos állomása is.
Húsok
A húsban van valami erotikus… – gondolta hirtelen Rezeda Kázmér, és tényleg. A hússal foglalkozni kell, miképpen egy nővel.
Mindenütt szőlő
Koch Csabának a köztársasági elnök személyesen is gratulált, amikor február 9-én elegáns gálaebéd keretében vehette át az Év Bortermelője Magyarországon 2019-ben díjat a Magyar Bor Akadémiától.
Mi jár Aj Vej-vejnek?
Hiába a nemzetközi összeborulás és az, hogy minden ember világpolgárrá vált, ez egy nagyon vékony réteg. Az emberek 99 százaléka számára ez maszlag.
Fogás a híd alatt
A déli biztonsági határzár túloldalán élők egyre inkább úgy érzik, hogy a szerb kormány muzulmán menekültek befogadásával igyekszik megnövelni a természetes népszaporulatot.
Hatmillió lépés
Peták István rákkutató, az Oncompass Medicine alapítója és tudományos igazgatója kollégáival a személyre szabott daganatterápiák kiválasztására dolgozott ki új eljárást.
A hajó neve
Mit jelent, hogy frissen visszafideszesített? Azt, hogy a rendszerváltozás óta jobboldali lap, amelyet rövid időre a Jobbik szócsövévé tettek, visszatért a mérsékelt jobboldalhoz? Jó, jelentse ezt.
A csatorna túloldala
A megosztottság, a kontinentális Európához való ellentmondásos viszony a szigetországi történelem egyik vezérmotívuma évszázadok óta.   
A közös kín demokráciája
Harag György örök gyötrelemben is Tündérkertnek tekintette a színházat, mert a szabadságot álmodhatta benne. Szabadsághiányos létünkben a szenvedő ember lelkét és igazságát kutatta.
Dzsungel
Az Úriemberek véres-szaftos, hullákban és humorban gazdag, fordulatos gengszterfilm. Nem váltja meg a műfajt, az eredmény azért mégiscsak elég szórakoztató.

Impresszum

Lugas – A Magyar Nemzet Hétvégi Melléklete

Megbízott szerkesztő: Margittai Gábor
Társszerkesztő: Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!