Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Lugas

Két jó barát
Fassang László orgona- és Boldoczki Gábor trombitaművész koncertje bizonyította, hogy remekül ki tudják egymást egészíteni, együtt hangzásuk egészen rendkívüli.
Csodafegyver
1980 és 2050 között a jelenlegi tendenciákat előrevetítve búcsút mondtunk-mondhatunk a világ nyelvi-kulturális öröksége döntő részének.
Fehér ló
Az ártalmatlan limonádék maximum azt érik el, hogy örökké várjunk a tökéletesre, és elhiggyük, hogy létezik kompromisszumok vagy befektetett munka nélküli, alapból hibátlan kapcsolat.
Kirakós
Nem hagyományos krimisorozat, hanem antológia: Nic Pizzolatto ötletgazda koncepciója az volt, hogy a True Detective minden egyes szezonja egy új történetet mond el.
Koszovói dominó
Az agyelszívás Nyugat-Európa részéről a legszegényebb volt jugoszláv tartományokat érinti a legjobban, ezen belül is elsősorban Bosznia-Hercegovinát.
Ami nagyot szól
A csodás állami tűzijátékok hatására egyre többen esküvőn, lánybúcsún, születésnapon, magán- és céges partin is élvezni szeretnék e látványosságot.
Bujkáló bankárok
Egyre több elképesztő részlet derül ki az elmúlt időszak legnagyobb bankbotrányaként elhíresült 1Malaysia Development Berhad (1MDB) állami fejlesztési alapról.
Műfordítás bőröndökön
Már a kiadó ajánlása is sejteti, hogy a kézirat sorsa legalább olyan regényes, mint a főhős, Nyikolaj Szalmanovics Rubasov élettörténete.
Magány a Tejúton
Néhány napja 38 meghökkentő kutatási program címét tette közzé a Pentagon Védelmi Hírszerző Ügynökség (Defense Intelligence Agency, DIA) nevű részlege.
A harmadik nem
Sokféle szörnyülködő és humorizáló véleményt olvashattunk-halhattunk az elmúlt hetekben a karlsruhei német alkotmánybíróság látszólag genderpozitív döntésével kapcsolatban.
Robotnővér
Óriási jövőt jósoltak a szakértők az okosóráknak négy-öt évvel ezelőtt. Ma milliók beszélnek óráikhoz, ám a milliárdos mobilpiachoz képest ez kevés.
Magyar Weimar
Akácos út
Guth, a kiflicsaló
Halász Géza-show
Haláljó
Edzők aranykora
Hasadék
Szódolgozat

Impresszum

Lugas – A Magyar Idők Hétvégi Melléklete

Szerkesztő: Fehér Béla
Társszerkesztők: Margittai Gábor, Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.