Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 2., csütörtök, Áron napja
HÍR TV - Címlap:Sivalkodik az ellenzék

Lugas

Ékezetadó
Aki értelmes magyar vagy bármilyen más, mellékjeles támogatású sms-t küld, az csaknem háromszoros pénzt fizet adott karakterszámért.
Megtört emberek a halálsoron
A hatalmas emberek és a csillogó díszletek, a színészsztárok és a segítőik mind-mind becsapják a nézőt. Aki járt már tévéstúdióban, tudja, mi ott a hamis. Konkrétan minden.
Elemi ösztön
Ki gondolta volna ezelőtt négy-öt hónappal, hogy Eszenyi nem a Vígszínház örökös főigazgatója, akit Hegedűs D. Géza felvirágozott hintón húz végig a Szent István körúton? Az igazság és a szabadság ikonjai.
Karanténkoszt
A legígéretesebb aranybánya ilyenkor a mélyhűtő. Annak alján régen elfelejtett, összefagyadozott tetemek hevernek, a karanténba szorult, mint régész, úgy veti magát utánuk.
A Neogrády-rejtély
Neo­grády Antal a millennium táján Darányi Ignác földművelési miniszter megrendelésére 53 gyönyörű akvarellt készített a Magyarországon föllelhető szőlőfajtákról.
Hetedik vezér
Sok ember olyan természetet kapott ajándékba, hogy a legnagyobb megpróbáltatás is gazdagítja személyiségét. Ilyen volt a szovjet lágereket megjárt Galicz Töhötöm ferences szerzetes.
Rács a barlangban
A trianoni határvonal vasútvonalakat vágott el, 220 község területét szelte ketté, illetve 1011 magánbirtokot darabolt fel.
Királyi korrupció
Hogyan lehet összeegyeztetni az ország demokratikus fejlődésében kivételes szerepet játszó I. János Károly tevékenységét a magánbűneivel?
Dupla telt ház
A Bu­da­pest Bár zenekar ve­ze­tő­je és ala­pí­tó­ja­ a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
Magyar égtájak
A párizsi béketárgyalások idején hazánk területének döntő része idegen katonai megszállás alá került – még az ország fővárosa, Budapest is.

Videóriport

Tiltott kastélyok 9. – A gernyeszegi Telekiek
A Teleki-kastély nem „csupán” a magyar művelődéstörténet kiemelt helyszíne, de a XXI. századi erdélyi főnemesi restitúciós kálvária fontos állomása is.
Világgazdasági „aki bújt, aki nem”
Érdekes listát közölt egy elemzőszervezet: rangsorolták a világ államait, milyen mértékben segítik elő azt, hogy egy másik ország állampolgárai náluk rejtsék el a vagyonukat.
Hókuszpókusz
Az orosz polgárok többsége nem híve a szétforgácsolódott, gyenge hatalomnak, nekik határozott vezető kell, mint amilyen Putyin volt az elmúlt húsz évben.
Ahol közel az ég
Amennyiben nem kezdünk bele a molekuláris tájsebészetbe, továbbra is külföldről kell majd behoznunk az élelmiszert. Bogárzón három család mutat mintát a városlakóknak.
Koporsó nászajándékba
Hűvös kimértséggel beszélt. A faluban azt mesélik, a látogató Wenckheim gróf fia volt. Szabadkígyós ma újraéli a varázslatok korát: a kastély felújítását kiemelt beruházássá nyilvánították. 
A nyomor foltjai
Albertini Béla tizenhat évesen kezdett érdeklődni a fotográfia iránt, de csak huszonöt éve él meg belőle hivatásszerűen.
Disznóvágás
Biztosan Dezsőnek fogják hívni… – morfondírozott magában Rezeda Kázmér, és úgy is lett. Magyarországon A tanú óta minden disznó Dezső, akinek meg kell halnia.
Semmi sem lesz úgy
Kiemelkedően magas Olaszországban az új koronavírus-fertőzés következtében meghaltak száma. Gyaníthatóan azért, mert a Földön – Japán után – az olaszoké a második legelöregedettebb társadalom.
Pósa Tibor
Túlóra
Erő felett kell helytállniuk most az orvosoknak, ápolóknak, patikusoknak. Nélkülük biztosan még jobban leállna az élet.
Áthallások
Ma Budapesten újra dübörög a lakóparképítési láz, amelynek jelentősebb megnyilvánulásai a Duna menti rozsdaövezetekre tehetők.

Impresszum

Lugas – A Magyar Nemzet Hétvégi Melléklete

Megbízott szerkesztő: Margittai Gábor
Társszerkesztő: Szényi Gábor
Tervezőszerkesztő: Tóth Tibor
Olvasószerkesztők: Major Anita, Nácsai Katalin

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!