Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 18., hétfő, Sándor, Ede napja

Lugas Helyzetkép

Ha jönnek a bálnák
Az Atlanti-óceán közepén van egy vulkanikus szigetcsoport, amely smaragd- és türkizszínű tavakkal, gazként terjedő hortenziákkal és zöldellő trópusi erdővel várja a látogatóit.
Fukubukuro
Penitencia
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idejében mindazok, akik a koreszmékkel kívánták összebékíteni a keresztény tanítást, reménykedve tekintettek a polgári átalakulásra.
Hidegindítás
A kormány tavaly váratlanul megszüntette az előadó-művészetek társaságiadó-támogatási lehetőségét. Ha máshol működik, a színházakban miért bukott meg a tao?
A halálügyész meg a többiek
A hazai filmes támogatási rendszer az egyik legjobb ma ­Európában: szinte teljes mértékben állami forrásból készülnek az alkotások. Hol késnek mégis a múltunkat feldolgozó, látványos mozik?
Tordai sófürdő
A szenen sütés ma már ismeretlen, de a tordai pecsenyének is vége, hiába szerepel még az étlapokon. A tordai pecsenye egykor országos hírű volt.
A kék ruha titka
Budapest legrégebbi templomában kéthavonta rendeznek történelmi túrát.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.