Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 14., csütörtök, Aliz napja

Lugas Interjú

Látványkonyha
Balogh Kálmán sokirányú zenei érdeklődése hívta életre a Gipsy Cimbalom Bandet, a Cimbalogh Triót és a Cimbalomduót. Tizenkét éve tanít népi cimbalmot a Zeneakadémián.
Álruhás pópa
Két történelmi helyzet rendezésében is Battha Pál, az Antall-kormány egykori szakértője felmenőinek volt meghatározó szerepük.
Boleró a közönségtől
Negyven évvel ezelőtt egy balettévfolyam úgy döntött, hogy nemcsak együtt marad, hanem vezetőt és várost is választ magának. Így született meg a Győri Balett.
Lépcső
Harminc éve, 1989. október 31-én döntött a magyar parlament, hogy Magyarország nem építi meg a nagymarosi erőművet, és a dunakiliti építkezés folytatását új államközi szerződéshez kötötte.
Egészséges arány
A Mindenki című rövidfilm főszereplőjeként az Oscar-díj-átadó színpadán állhatott, az Egy napban megmutatta, milyen nehéz háromgyerekes anyaként összetartani egy családot.
Elidegenedés
FOMO – Megosztod, és uralkodsz címmel készült el Hartung Attila első nagyjátékfilmje, mely szinte dokumentumfilmes jelleggel tárja elénk a Z generáció világát.
Apát megette a függöny
Gyakran széles mosollyal fogadják, ha fiatal vagy meglett férfiak elárulják, hogy bábművészek: „Hú, akkor rókával és nyuszikával a kezeteken játszotok?” Bábozni azonban ezerféleképpen lehet.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …