Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Lugas Interjú

Indián sikoly
Barabás Lőrinc trombitás-zeneszerző több zenekarban és stílusban bizonyította tehetségét. A nevével fémjelzett kvartettet 2015-ben alapította.
Idő az ijedségre
Gyerekkorában lelkipásztornak készült, de a hölgyek legnagyobb örömére a színészetet választotta. Mára kilépett a szépfiú szerepekből, és különböző műfajok között kalandozik.
Látóhatár
Roska Botond molekuláris és sejtbiológus szerint olyan vakság, amelyen egyáltalán nem lehet segíteni, nem létezik. Nemrég a Magyar Szent István-rendet vehette át a világhírű kutató.
Pontok az i betűn
Színházi díszlet- és jelmeztervező, a Mïus együttes énekesnője és szövegírója volt, az X-Faktor tehetségkutatón második helyezést ért el. Horányi Juli a műsor után saját zenekart alapított.
A kotta kelepcéje
Berecz Mihály, a fiatal magyar zongoristageneráció kiemelkedő egyénisége, tizenhat évesen mutatkozott be Kocsis Zoltán ­vezényletével a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
Tűzecsettel
Rég volt olyan hangos hazai sajtója köztéri alkotásnak, mint a zimonyi Hunyadi János-szobornak, pedig nem is magyar, hanem szerb köztérre került.
Apróknak
Tarján Veronika színész, drámapedagógus, az Apró Színház vezetője, énekes, mesélő és meseíró is. A Veronaki zenekart férjével, Mogyoró Kornél ütőhangszeressel, zeneszerzővel alapította.
Ozsda Erika
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.