Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 22., hétfő, Magdolna napja

Lugas Interjú

Csilláron lógva
Idén a filmszakma több évtizedes adósságát törlesztette: a 91 éves Hildebrand István kimagasló színvonalú operatőri munkája elismeréseként átvehette a Kossuth-díjat.
Csereprogram
A médiaháború a kilencvenes évek elején nemcsak a parlamentben, hanem az újságírók között is zajlott. Az új helyzethez alkalmazkodó törvény megalkotása kudarcba fulladt.
Pepecselés
Molvay Norbert az autóját harminc másodperc alatt kinyitó Fejes Sándor lakatosmesterről készítette diplomafilmjét, amely a Mediawave-en három díjat kapott.
A leghosszabb forradalom
Tőkés László püspök számára és az erdélyi magyarság egyik öntudatos rétege számára nem volt kérdéses a hithűség, a hazaszeretet.
Kalandpedagógus
Az ország töritanára ötödikben majdnem megbukott történelemből. Négyévesen megijedt egy póktól, azóta dadog. A Jocó bácsi világa közösségi oldalán 47 ezren követik.
Aranyfejek
Kevés filmet készít. Az Új Eldorádó című alkotásán öt évig dolgozott. Míg Hildebrand Istvánt rábeszélte a róla szóló Jelenetek egy operatőr életéből című portréfilmre, eltelt négy-öt év.
Mennyei harmónia
A Magyar Bach Társaság alapító tagja, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, aki valójában a barokk mester miatt lett csembalóművész. Erős benne a késztetés, hogy a felmenőihez méltó életet éljen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.