Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Lugas Külpolitika

Az oroszlán bajsza
Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump nem akar háborút. Irán sem kér belőle. Mégis efelé halad Washington és Teherán.
Felszívódni
A rendhagyó császárváltással Japánban korszakváltás is kezdődött: Naruhito trónra lépésével a napokban beköszöntött a „tökéletes harmónia” korszaka.
Legördülő könny
Bár az Iszlám Állam elvesztette területét, a Srí Lanka-i merényletekkel figyelmeztetett arra: az erőszakos eszme tovább él, most épp formát vált, de újjászületik.
Erdoğan öröksége
A török helyhatósági választások rendben lezajlottak, azonban Isztambul, Izmir és Ankara némi meglepetésre az önmagát régóta kereső és nemigen találó Köztársasági Néppárt ölébe hullott.
Vendég a háznál
A WikiLeaks nagy buzgalmában értesüléseket közölt amerikai haditervekről, csapatmozgásokról. Ez főbenjáró bűn, amelyet nem lehet a sajtószabadság jegyében védelmezni.
Muhtárok versenyben
Fontos városokban, valamint az elnöki rendszer első igazán fontos próbáján szerepelt rosszul a török hatalom a legutóbbi önkormányzati választáson.
Káoszlovag
Halifa Haftár marsall, aki haderejével egész Kelet-Líbiát uralja, sajátos módon tudatta azt, hogy nincs kedve tárgyalni az ország másik részét ellenőrző „nemzeti egységkormánnyal”.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.