Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Lugas Külpolitika

Puha célpontok (2.)
Az iszlám világ 57 állama adja a világ GDP-jének kevesebb mint 8 százalékát, és ha ebből az országcsoportból kivesszük a kőolajban és/vagy földgázban gazdag államok adatait, akkor az eredmény még elszomorítóbb.
Rózsaszín sapka
Az 1989–90-es fordulat, a NSZK és az NDK egyesülése hiába hozta vissza Németország politikai és gazdasági potenciálját, a változás legnagyobb vesztesei a keletiek.
Háromszögletű vitorla
Mára Afrika világviszonylatban az élre tört a heroinfogyasztásban. Ez összefüggésben van a kínálat hatalmas bővülésével. A következmények pedig elborzasztóak az egész afrikai társadalomra nézve.
Harcosok szandálban
A pár tízezer ellenálló már tucatnyi ballisztikus rakétát képes kilőni szaúdi célpontokra. Aligha kézműves technológiával készítették a rakétáikat, iráni gyártmányúak.
Felvonulás tankokkal
Korántsem példátlan, hogy egy állam, amely elégedetlen fővárosa elhelyezkedésével, vagy azzal, amit jelképez, a településnek más helyet keres.
Buldózer
Az olasz kormányválság ellenére előbb-utóbb Matteo Salvininek áll majd a zászló, hogy politikai tömörülésével ő irányítsa a római kabinetet.
Kivégzett Mikulás
Az Iszlám Állam területi összeomlása nem jelenti azt, hogy a dzsihadista terrorszervezet emberi és anyagi forrásai kimerültek volna.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.