Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 29., szerda, Adél napja

Lugas Külpolitika

Vesszőfutás
Egy lehetséges gazdasági világválság és ezzel egyidejűleg pénzügyi válságok fenyegető jelei mutatkoztak 2019-ben. Amíg egy éve 20-22 háború folyt naponta, ez napjainkra 50 százalékkal megnövekedett.
Háromszáz tonna ólom
Az már világosan látszik, hogy a részben leégett párizsi Notre-Dame felújítása nem történik meg a Macron által vágyott időpontban, a 2024-es olimpiai játékok előtt.
Haragos polgár
Ha szigorúan vesszük, csak 2021 januárjában kezdődik az új évtized – a harmadik számjegy idei látványos ­váltása mégis alkalom, hogy mérlegre tegyük az elmúlt évtizedet.
Gázos csörték
Kérdéses, hogy a 2020-as évek elején miképpen rendeződik át Európa gáztérképe, hogyan haladnak és realizálódnak a Kelet-Közép-Európát is érintő gázinfrastruktúra-fejlesztések.
„Golyók helyett cirógatást”
A mexikóiak készek a bűnügyi együttműködésre az Egyesült Államokkal, de az ország területén külföldi beavatkozást nem engednek meg. A helyzet egyre tarthatatlanabb.
Európa őrzői
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) idén ünnepli létrejöttének hetvenedik, míg Magyarország a csatlakozásának huszadik évfordulóját.
Nógrádi György
Latin ősz
Az ősszel több latin-amerikai országban történtek összetűzések a hatalom és az utcára tóduló emberek között. Az év végére mintha enyhülne a feszültség, ami valószínűleg csak látszat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!