Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 22., hétfő, Magdolna napja

Lugas Külpolitika

Aranykalitka
Haja hercegnő a durva dubaji sejk feleségeként elmenekült Londonba. Az Egyesült Arab Emirátusokra, amely haladó törvényekkel jár elöl az arab világban, nem vet jó fényt ez a „menekülés”.
Ősz bajuszú ördög
John Bolton 2015-ben a The New York Timesban a következőket írta: „Hogy megállítsuk az iráni atombomba megszületését, bombáznunk kell Iránt.”
Fekete tenger
A kínai vezetésnek szilárd a meggyőződése, hogy külföldről, mégpedig a tengerentúlról táplálják a hongkongi feszültséget.
Kis Spárta
Az arab világ legbefolyásosabb vezetőjének tartják az Egyesült Arab Emírségek hercegét, Mohammed bin Zajidot. Most mintha túl nagyra nőtt volna az étvágya.
Szakadt rosta
A franciák a tűzzel játszanak a repülőtereken. Radikalizmusuk miatt 80 állandóan megfigyelt ember dolgozik a Roissy-Charles-de-Gaulle­ repülőtéren.
Virtuális hazaárulás
Minden eddiginél nagyobb kibertámadást intézett a múlt héten az Egyesült­ Álla­mok az orosz energiarendszer ellen. Trump amerikai elnök ugyancsak dühös volt, hogy ez kitudódott.
Luft
A múlt hét elején tizenöt órás párizsi őrizetbe vétel után szabadon tá­voz­­­hatott a rendőrségről Michel Platini, az európai labdarúgás egykori­ ­vezetője. Nem történt vádemelés.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.