Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 14., csütörtök, Aliz napja

Lugas Külpolitika

Az évszázad hibája
Robin Alexander éveken át dolgozott Merkel kancellár mellett. Ezt az időszakot írja le briliáns módon, elemezve a migránsválság kezdetétől, 2015-től Die Getriebenen című könyvében.
Kémtörténeteim
Amikor az ember eljut bizonyos korba, én már sajnos itt tartok, felgyülemlenek a tapasztalatai. A négy éve elhunyt Egon Bahr, a német biztonságpolitika atyja jó ismerősöm volt.
Nógrádi György
Felbolydult világ
Hongkong, Barcelona, Bejrút, Santiago de Chile – az elmúlt pár napban ezekben a városokban heves, erőszakos megmozdulások zajlottak le.
Úttörő
Christine Lagarde francia politikus, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetője november elsején elfoglalja új tisztségét, nyolc évig ő fogja irányítani az Európai Központi Bankot,
Fáradt megtorlás
A 2014-es krími háború és az orosz beavatkozás a szíriai polgárháborúba mélypontra vitte Moszkva kapcsolatait Európával. Európa megosztottá vált Oroszország megítélésében.
Bibi király trónja
Patthelyzet alakult ki a múlt keddi izraeli választásokon: szinte ugyanolyan eredményt hozott a szeptemberi törvényhozási választás, mint az áprilisi.
Szorítóban
Esze ágában sincs Donald Trumpnak, hogy az egy év múlva esedékes amerikai elnökválasztások előtt a nevéhez köthető háborúba bocsátkozzon. Ezt jól tudják az ellenséges oldalon, Iránban is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …