Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 18., hétfő, Sándor, Ede napja

Lugas Publicisztika

Gondolat és erő
Az orbáni modell jellegzetessége, hogy politikai kormányzáson alapul, vagyis a választói érdekek képviseletének ellátására törekszik a különböző ágazati, partikuláris érdekekkel szemben.
Kizöldülve
Férfinyelv
A  legnagyobb japán édességgyártó cég új applikációt fejlesztett: a Kope lefordítja a feleségek kijelentéseit férjük számára érthető közlésekre.
Viszlát a körtefa alatt!
Hogy miért körte? Azért, mert az almával már leszerepeltünk.
Hamu? Az milyen?
A hosszú időn keresztül hétköznapi tudások napjainkban vesznek el, alighanem végérvényesen, és velük együtt tűnik el a gazdag metaforikus tartalom is,.
Zümmögés
Zamárdi polgármestere szerint a település már amúgy is másfél évtizede nyögi a Balaton Soundot, így az ötnapos szeletelés után a Red Bull Air Race már nem oszt, nem szoroz.
Az emlékezet terei (1.)
Olvassa az ember a Szendrey Júlia végső idejére vonatkozó vagy később ahhoz kötődő dokumentumokat (1867–68), zömmel naplókat és leveleket, és megdöbbenve észleli, hogy egyetlen szó sem esik a kiegyezésről.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.