Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Lugas Publicisztika

Balaton, te csodás!
Az út mellett Balaton tábla mutatja az irányt, de nem a magyar tenger felé, hanem egy valamivel több, mint ezerlelkes, Balaton nevű község felé, amely Heves megyében található.
A királyné gyertyája
Igazság
A XV. században megjelentek az első nemzeti nyelveken nyomtatott Bibliák. Mindegyik arra törekszik, hogy Jézus szavait és történetét hitelesen és érthetően tolmácsolja.
Terra benedicta
Áldott föld, gazdag televény, bőven termő. Azt mondja a Czuczor–­Fogarasi-nagyszótár, hogy a jótéteményekkel, boldogsággal és szerencsével elárasztott „földabroszt” jelenti.
Szennyes szavak
Oly mocskossá lett a mindennapi, közéleti nyelvhasználat, hogy egyre inkább hasonlít az öntörvényű alpári kültelki grundok verbális nihiljéhez.
Pomozi Péter
Kivégzés Krasznojarszkban
Hárman voltak. Katona Gyula a közepén állt. Letérdelt és keresztet vetett magára. Egy katona ekkor rákiáltott. Katona Gyula felállt, a fegyverek eldördültek és ők élettelenül feküdtek a földön.
Margittai Gábor
Vízbe fojtott keresztények
A legyőzött Iszlám Államból menekülő ismeretlen muzulmán terroristák a Földközi-tengeren több alkalommal is a csónakokból vízbe dobták a keresztényeket, és hagyták meghalni őket.
Nógrádi György
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.