Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 28., kedd, Károly, Karola napja

Lugas Riport

Sem járni, sem beszélni
A nehéz sorsú kárpátaljai gyermekeknek a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon igazi mentsvár.
Megkopott Korona
Battonyán tíz év alatt öt százalékkal nőtt meg a román nemzetiségűek létszáma az ingatlanok és a telkek alacsonyabb ára miatt.
Honvéd a cukorgyárban
Vác, Nagysalló, Komárom, Budavár – megannyi csatatér, amely a szabadságharc egyik leghősiesebb alakulatává avatta a kassai „vörössipkásokat”. A 9. zászlóalj öthatoda vérével pecsételte meg a vitézségét.
Ellopott halottak
Temesvár ma Románia legvidámabb és legfiatalosabb városa, pedig harminc éve, 1989-ben még ellenállókat kergettek itt öngyilkosságba, lázadókat gyilkoltak le utcáin.
Hosszú árnyék
A zámolyiaké volt az egyetlen eset, hogy az Európai Unió egyik tagállama menedékjogot adott olyan ország állampolgárainak, amelyik az úgynevezett „megszüntető hatály” alá esik.
Afféle nevelőapa
A metróállomáson van egy kereskedő, jó áron adja az újszerű telefonokat. A készülékeket nézegetve arra gondoltam: szép dolog a pedagógia, de azért én még­iscsak egy éjjeliőr lennék.
Lyuk a szíven
Összefogtak a helyi református gyülekezetek és a nagyvilág magyar adományozói a kórházban hagyott gyerekekért Kárpátalján.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!