Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Lugas Riport

A titok kényszere
A legtöbb anya nem akarja bántani az újszülöttjét, törülközőbe csomagolja, berakja a fürdőszobaablakba, a kukába, vagy leteszi a konténer mellé.
Kakukkakció
A székelyföldi ­Úzvölgye váratlanul újra harcba hívta a magyarságot. Az első világháborús magyar katonahősök temetőjét kegyeletsértő támadás érte, és a trombitaszóra ezrek válaszoltak.
Vörös farok
Pénteken volt a világpremierje A tanú digitálisan felújított változatának. Bacsó Péter időtlen klasszikusa eddig sosem látott jeleneteket tartalmaz, amelyekre poros raktárban bukkantak rá.
Oklevél a falban
Történelmünk során nagyon sok hungarikum került Nyugatra, a tapasztalat mégis az, hogy előbb-utóbb hazajut minden kötet.
Mártás
Interjú a tiszakécskei Kovács Miklóssal, aki az életművéért – a kékfestő tevékenység fennmaradása érdekében végzett munkájáért ­– kapott Kossuth-díjat.
Mámor Kijevben
A nyelvtörvény elfogadása után a magyar szervezetek tiltakoznak, az újonnan megválasztott elnök a törvény felülvizsgálását ígéri, az ukrán külügyminiszter Magyarországot sértegeti, Brüsszel hallgat.
Mint a kaleidoszkóp
Túlkínálat van könyvből, az antikváriumok telítettek, a hagyatékok hemzsegnek az ideologikus nyelvezetű, rendszerváltozás előtti kiadványoktól.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.