Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Lugas Riport

Algacsúcs
Huszonöt év óta nem volt sok gond a Balaton vízminőségével, ám idén a magyar tengerben tömegesen elszaporodott a vízben lebegő alga.
Elvesztett érme
A kutatóárokból előkerült cseréppipa gazdája talán egykor még kalapját emelte a fiatal gróf tanítója, Arany János előtt.
Biológiai biztosítás
A nyár közepén nyoma veszett az egyik legnagyobb magyarországi őssejtbanknak. Bedőlése pánikot okozott azok köré­ben, akik úgy gondolták, a lehetőségeikhez képest ­megtettek mindent gyermekük jövőbeni egészségéért.
Időutazás
Öt anyaországi szerzetes pap lépte át a határt 1989 húsvétja előtt, hogy Kárpátalja még életben maradt nyolc katolikus lelkészét segítse az ünnepek alatt.
Mesterlövészek a Bartók Béla úton
Cseh Tamás indián nevének eredete a tábortűznél a füstöt mindig szemébe kapó emberé. Tegyük hozzá a magyar mondást, hogy szépre száll a füst. És ő az volt. Kívül-belül szép, nemes lelkű.
Szöktetés a lovardából
Hat év alatt 381 Budapesten élő hajléktalan embert közvetítettek a Máltai Szeretetszolgálathoz, 2019-ben pedig egy hetven és egy tizenöt férőhelyes program megvalósítására kötöttek megállapodást.
Holdudvarhatás
A XXI. század embere életének egyre nagyobb hányadát az online térben éli: onnan tájékozódik, ott vásárol, és ott is ismerkedik. A társkereső oldalak virágkorukat élik.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.