időjárás 14°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Így készül a gazdagon krémes, valódi forró csokoládé

Forrás: mindmegette.hu, mediaworks
2021.01.15. 11:28
Így készül a gazdagon krémes, valódi forró csokoládé

Kakaó? Forró csoki? Két ital, amit mindenki nagyon szeret, de bár mind kettő kakaóbabból készül, merőben más iskolát képviselnek. Kakaót leginkább hétköznap iszunk, akik inkább az intenzív ízeket szeretik, azok holland kakaóporból, ám a gyerekek a pikk-pakk elkészülő instant változatra esküsznek. Ha azonban kicsit több időnk van, vagy szeretnénk magunkat kényeztetni, bizony érdemes rááldoznunk az időt arra, hogy valódi forró csokoládét készítsünk – írja online felületén a Mindmegette magazin.

A gazdagon krémes, komplex ízű fottó csokoládénál ugyanis kevés finomabb dolog van a világon! Ha az élvezetet még tovább akarjuk fokozni, érdemes az extra sűrű spanyol változattal próbálkozni. A helyiek ezt legszívesebben nem is isszák „csak úgy”, hanem churros-t, azaz olajban sült, pillekönnyű, ropogós, fahéjas cukorba forgatott fánkrudacskákat mártogatnak bele.

A forró krémes csoki így a bűnbeesés maga, de néha egy kis élvezet mindenkinek jár!

HOZZÁVALÓK:

4 fő részére churro mellé vagy 2 fő részére inni

500 ml teljes tej

150 g 70%-os, jó minőségű étcsokoládé

1 ek cukor (ízlés szerint lehet több vagy akár kevesebb is!)

2 g étkezési keményítő

1 rudacska fahéj (elhagyható)

1 csipet cayenne bors (elhagyható)

Egy jó krémes forró csokoládénál kevés dolog lehet finomabb (a kép illusztráció)

ELKÉSZÍTÉSE:

Keverjük el a keményítőt 1 dl tejjel. Tegyük félre. Melegítsük a maradék tejet forráspontig. Ha teszünk bele fűszereket, azt az elején tegyük bele.

Adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott csokoládét, majd keverjük addig, míg minden fel nem olvad.

Keverjük újra át a keményítős tejet, és folyamatos kevergetés mellett adjuk a csokoládéhoz.

Lassan gyöngyöztessük az italt további 1-2 percig, míg be nem sűrűsödik kissé.

Kínáljuk azonnal!

Az eredeti cikk a valódi krémes forró csoki receptjével IDE kattintva érhető el.

Így lesz tökéletes az amerikai csokis keksz

A keksz, a két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süssünk belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle forró tea, kávé, krémes kakaó mellé, vagy ha rátörne a családra az édesség utáni vágy – írta korábban a Mindmegette magazin.