időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Hogyan méregteleníthetem a szervezetem? A dietetikus válaszol

Forrás: mindmegette.hu
2021.02.14. 20:23
Hogyan méregteleníthetem a szervezetem? A dietetikus válaszol

Hogyan tehermentesíthetem, méregteleníthetem a szervezetem? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

– Szeretném egy kicsit megkönnyíteni a szervezetem munkáját. Tud ajánlani egy néhány napos, egyszerű tehermentesítő kúrát?

– Ehhez bizony személyes dietetikai konzultáció szükséges, hiszen nagyon fontos, hogy egyénre szabottan készítsünk „tehermentesítő” programokat!

– Addig is, ha nincs semmilyen betegsége (a „kis” magas vérnyomás, a 30-as BMI feletti túlsúly és a „pici” cukorbetegség is annak számít!), kéthetente próbálkozhat egy-egy víznappal, amikor egész nap csak 2 liternyi, 4-5 evőkanál mézzel és 4-5 db citrom kicsavart levével ízesített forrásvizet iszik, ugyanakkor nem eszik semmit!

Somogyi-Kovács Anita dietetikus
Fotó: https://www.anitadieta.hu/contact.html

– Hangsúlyozom azonban, hogy ez a módszer is csak kizárólag egészséges embereknek ajánlható! Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezen a napon sem megerőltető fizikai munkát, sem megterhelő szellemi munkát nem szabad végezni! Ajánlott viszont sétálni, a friss levegőn tartózkodni, és sokat pihenni.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A legegészségesebb zöldségekből fogyasztunk a legkevesebbet – Vajon melyek ezek?

Világszinten és itthon is nagyon kevés hüvelyest fogyasztunk, pedig ezek a zöldségek igazi szuperfoodnak számítanak. Annak ellenére, hogy magas a rost- és fehérjetartalmuk, vitaminokban és értékes ásványi anyagokban is bővelkednek. A Bonduelle kutatása szerint azonban a magyarok mindössze 43%-a sorolja a preferált zöldségek közül az első három helyre a hüvelyeseket.

A cikk ITT olvasható tovább.