időjárás 1°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Mit csináljunk a meggyel és a málnával, a nincs időnk befőzni?

Forrás: mindmegette.hu
2021.06.22. 16:40
Mit csináljunk a meggyel és a málnával, a nincs időnk befőzni?

Itt a málna és a meggy szezonja, ilyenkor pedig sokan belevágnak a lekvárfőzésbe. Ha nincs időd a projektre, kaptál azonban néhány vödörnyi gyümölcsöt, ne hagyd őket veszendőbe menni. Adunk néhány tippet a felhasználásukhoz – írja a Mindmegette.

Hűsítő jégkocka gyümölccsel

Ribizliszemeket, málnát és kimagozott meggyet tegyél a jégkockatartó mélyedéseibe, és öntsd fel vízzel vagy málnaszörppel! Ha megdermedt, zacskóban tárolhatod a fagyasztóban. Finom és mutatós dekoráció koktélba, de gyümölcslébe vagy teába is tehetsz belőle egy-két kockával.

Máris kész a finom málnaecet

E különlegesen finom aromájú ízesítőt könnyen elkészítheted házilag is. Villával nyomkodj szét 30 dkg málnát, és a levével együtt tedd befőttesüvegbe! Öntsd fel 4 dl gyümölcsecettel és 5 dl világos balzsamecettel! Zárd le az üveget, és érleld 2 hétig! Kávéfilteren keresztül szűrd le, és öntsd át mutatós üvegbe! Egy liter ecet lesz belőle.

Ízletes nyári csodák
Fotó: unsplash

A fagyasztóban is eláll

Gyakori probléma, hogy nehéz szétválasztani egymástól a fagyott gyümölcsöket. Mielőtt a fagyasztóba tennéd, mosd meg mindet, a meggyet szárazd le és magozd ki, majd tálcára rakva helyezd a mélyhűtőbe – így nem ragadnak össze a szemek. Miután megdermedt, adagokra osztva csomagold zacskókba! Ezzel a módszerrel körülbelül 10 hónapig eláll.

Az eredeti cikk ITT érhető el.