Hatalmas aszteroida tarthat a Föld felé

Figyelmeztetést adott ki a NASA egy Föld felé száguldó aszteroida miatt, amely a legnagyobb atomfegyvernél is hatalmasabb pusztítást végezne. Megfigyelések szerint, ami a bolygó felé tart, kétszer nagyobb, mint a Big Ben – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 29. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csillagászok mérései szerint, ha az aszteroida a Földbe csapódna, a becsapódás ereje 77 megatonna TNT-nek felelne meg - írja a Mirrorra hivatkozva a Bors

A 1994 WR12-nek elkeresztelt aszteroida 

Hétfőn közelíti meg a földet,

 és várhatóan nem csapódik a Földbe. De a szakértők szerint elkerülhetetlen lesz, hogy egyszer egy űrkőzet belépjen a Föld légkörébe.

Alan Duffy professzor, az Űrtechnológiai és Ipari Intézet igazgatója arra buzdította az embereket, hogy ha ez bekövetkezne, ne nézzék végig. 

Tudom, hogy borzalmasan nehéz lesz megállni, de ne nézzék. A fényük valódi veszélyforrás. Valójában ez okozta a cseljabinszki sérülések nagy részét, az emberek oktalanul bámulták a hatalmas égő tűzgömböt az égen, ami számos retinakárosodást okozott 

- hívták fel a lakosság figyelmét.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.