Világbajnok íjjal segítik a jótékonysági akciót

A Magyarságkutató Intézet is csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! kampányához.

Magyar Nemzet
2022. 12. 07. 20:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymillió forint értékű, különleges és nevezetes tárgyat ajánlott fel a Magyarságkutató Intézet a vakok és gyengénlátók számára – derült ki a szervezet Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésből.

Mint írták, Horváth-Lugossy Gábor főigazgató átnyújtott egy 50 font erősségű íjat a Jónak lenni jó! kampány szervezőjének, ami az idei, gyulai történelmi íjász világbajnokságon vadászreflex kategóriában Mónus József a „Farkas” 453 méteres világbajnoki aranyérmes lövésének belövő íja volt.

„Belövő íj nevében hordozza elsődlegességét, illetve egyben az az íj, amely a versenyen végig használt íj tartalék íjainak egyike”

– jelezték. 

Kiemelték, hogy a harmincszoros világrekorder, tízszeres világbajnok, négyszeres eurázsiai bajnok, a Magyarságkutató Intézet jószolgálati nagykövete bambuszból, kőrisből, juharból, valamint üveglemezekből alkotta a belövő íjat, amely korábban a tengerentúlon is járt: 2019-ben az Egyesült Államokban megrendezett versenyen a 918 méteres világrekord lövésekor a sós sivatagban. Továbbá kiderült, hogy az íjhoz egy harci céllövő nyílvessző is a felajánlás része.

„Bízunk benne, hogy sokan vesznek részt a nemes célt szolgáló összefogásban, amelyhez idén a Magyarságkutató Intézet is csatlakozott. Gratulálunk Siklósi Beatrixnak a kivételes szervező munkájához!”

– fogalmaztak a bejegyzés végén.

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, a közmédia tizenegyedik alkalommal indította el jótékonysági akcióját, az idei jótékonysági akció kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

„A magyar társadalom egyre nyitottabb az adakozásra, a segítségnyújtás közösségépítő hatású” – mondta el lapunknak egy korábbi interjúban Siklósi Beatrix. Továbbá a Kossuth rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsor projektvezetője hangsúlyozta, a közmédia egyik fontos feladata, hogy a társadalom egy-egy kiszolgáltatottabb helyzetben lévő csoportjára irányítsa a figyelmet.

Borítókép: Horváth-Lugossy Gábor (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.