A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy kisvárosban

A talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A napokban emelték rá a fejet.

Forrás: origo.hu2021. 04. 12. 8:45
null
Az épülő Krisztus-szobor a legmagasabb lesz a világon Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas – írja az Origo.

A 2019 óta épülő monumentális encantadói Oltalmazó Krisztus-szoborra a héten helyezték fel a fejet.

Az új szoborban lesz lift és kilátó is.

 

A Krisztus-szobrot kizárólag adományokból építik
Fotó: Twitter

Az Oltalmazó Krisztus gigantikus szobra a Porto Alegrétől, Rio Grande do Sul állam fővárosától 145 kilométerre fekvő, 22 ezer lakosú városban épül, és

A tervek szerint az év végére készül el.

A környékbeliek vallási buzgalmának fokozására és a térség idegenforgalmának fellendítésére hivatott projekt atyja Adroaldo Conzatti néhai polgármester, aki márciusban halt meg koronavírus-fertőzésben, az építkezést a Krisztus Barátai Egyesület koordinálja.

A szoborállítás átszámítva több mint 100 millió forintba kerülő költségét az egyesület szerint kizárólag adományokból fedezik,

az adományozói kedv fellendítése céljából egy autót sorsolnak ki az adakozók között. A mű alkotói apa és fia, Genesio és Markus Moura szobrászok.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Nem akarják Jézus Krisztus szobrát a hindu nacionalisták

Hindu nacionalisták százai tüntettek egy, a méretben a Rio de Janeiróival vetekedő Krisztus-szobor tervezett felállítása ellen a dél-indiai Karnátaka állam egyik keresztény többségű településén.

A Harobele faluban tartott demonstrációt a kormányzó Indiai Néppárthoz (Bháratíja Dzsanata Párt, BJP) közel álló radikális félkatonai csoport, a Rástríj Szvajamszévak Szangh (Nemzeti Önkéntes Szervezet, RSS) hirdette meg. – Le akarjuk állítani a projektet, az ugyanis ellentmond a harmónia szellemének, illetve bátorítja a keresztény misszionáriusok titokban folytatott térítő tevékenységét – közölte Prabhákar Bhat, az RSS egyik vezetője. A szervezet szerint a domb, amelyen felállítanák a szobrot, egy hindu istennő lakhelye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.