Az 50 éves Queen együttesnek állít emléket a brit posta

A Queen együttesről ad ki bélyegsorozatot a brit posta a legendás rockzenekar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a jövő hónapban.

Forrás: MTI2020. 06. 23. 21:30
null
Nagy-Britannia, 2020. január 23. A brit Királyi Pénzverde által 2020. január 23-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Queen rockzenekar tiszteletére kibocsátott arany emlékéremrõl. A pénzverde a Zenei legendák címû új sorozata keretében örökítette meg a Queent. Az érmén a zenészek hangszerei láthatók, míg a hátoldalán pedig II. Erzsébet brit királynõ szerepel. Az emlékérméket arany, ezüst és egy olcsóbb változatban is meg lehet vásárolni. MTI/EPA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat 13 bélyegén a zenekar legnépszerűbb albumainak borítói, élő koncerteken és a banda első, 1974-es stúdiófotózásakor készült fényképek szerepelnek – közölte kedden a brit királyi posta.

„Micsoda megtiszteltetés! Most már tényleg a bútorzat része vagyunk” – reagált a bélyegkiadásra az együttes dobosa, Roger Taylor. Brian May gitáros kijelentette: azóta, hogy 50 éve ők, a „négy koraérett fiú”, megkezdték az útkeresést, „lehetetlen álmuk megvalósításának” szentelték életüket. „Furcsa olykor arra ébredni, hogy mára milyen pozícióban vagyunk – nemzeti intézménnyé váltunk” – mondta.

A több mint 300 millió lemezt eladó Queen a harmadik olyan zenei együttes a Beatles (2007) és a Pink Floyd (2016) után, amelynek a brit posta bélyegsorozattal állít emléket. A Queen 1991-ben elhunyt frontemberéről, Freddie Mercuryról már 1999-ben külön bélyeggel emlékeztek meg.

A brit királyi pénzverde az év elején olyan érmét bocsátott ki, amelynek egyik oldalán II. Erzsébet királynő (queen) portréja látható, a másikon pedig Mercury, May, Taylor és John Deacon basszusgitáros hangszere, valamint a Queen felirat látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.