Börtönbe kell vonulnia a vesztegetéssel vádolt színésznőnek

A házaspár ötszázezer dollár kenőpénzt fizetett azért, hogy a lányuk bejusson egy elit egyetemre.

Forrás: origo.hu2020. 08. 23. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónap letöltendő börtönre ítélte a bíróság Lori Loughlin színésznőt, aki divattervező férjével, Mossimo Giannullival együtt belekeveredett az amerikai elit egyetemek körüli felvételi botrányba – számolt be róla az Origó.

A Bír-lak színésznője a beismerő vallomás után kapta a két hónapot – korábban ötven évet is kilátásba helyeztek neki –, mellette 150 ezer dolláros pénzbírságot kell fizetnie, valamint 150 óra közmunkát kell végeznie. A férjének súlyosabb szerepe volt a vesztegetésben, így ő öt hónap börtönt, 250 ezer dolláros bírságot és 250 óra közmunkát kapott.

A házaspár 500 ezer dollár kenőpénzt fizetett azért, hogy a lányuk bejusson egy elit egyetemre. Több szülővel együtt fogták el őket, a botrányban a Született feleségekből ismert Felicity Huffman is érintett volt – ő azonban jóval kisebb összeget szánt a vesztegetésre, a bírósággal pedig kezdettől fogva együttműködött, így csak 14 nap letöltendő börtönt kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.