Cápa támadt a férjére, a terhes feleség azonnal cselekedett

A rendőrség közleménye szerint Charles Eddy épp egy zátonynál búvárkodott, amikor megharapta egy cápa.

Forrás: ORIGO.HU2020. 09. 25. 11:14
null
Nyíregyháza, 2010. április 27. Homoki tigriscápa (Carcharias taurus) úszik a Nyíregyházi Állatparkban épült Zöld Piramisban. A Nyíregyházi Állatpark 1,6 milliárd forintból megépült Indonéz esõerdõ háza Közép-Európában egyedülálló látványosság, ami Magyarország emblematikus épületei közé kerülhet, hiszen a hangyától az elefántig mutatja be az állatvilág csodáit a 4000 négyzetméteres épület három szintjén. Az itt helyet kapó félmillió literes, tengervizet tartalmazó Ócenáriumban 140 féle hal, köztük hat cápaféle úszik. A dzsungelben pedig igazi világritkaságnak számító komodói varánusz tenyészpárt is láthatnak a látogatók. A keddi sajtóbemutatót 30-án, pénteken követi az ünnepélyes átadás. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy terhes nő mentette meg a férjét az Egyesült Államok-béli Florida Keys partjainál múlt hét vasárnap, miután azt megharapta egy cápa. Floridában történt a legtöbb cápatámadás 2019-ben az egész világon.

A rendőrség közleménye szerint a 30 éves Charles Eddy épp búvárkodott a Sombrero-zátonynál, amikor megharapta egy cápa – írja a BBC.

A támadás közvetlenül azután történt, hogy a férfi a vízbe ugrott.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A nyaraláshoz használt hajón volt a férfi terhes felesége is, aki amint meglátta a cápauszonyt és férje vérét a vízben, azonnal a férfi után ugrott.

A nő sikeresen kimentette a férjét és hívta a mentőket.

A férfit helikopterrel szállították egy floridai kórház sürgősségi osztályára, ahol életveszélyes állapotban operálták meg a vállát.

A pár nyaralni érkezett Florida államba, eredeti lakhelyük Georgia állam.

Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Érdekesség, hogy nem a férfi volt az egyetlen, aki ekkor a vízben volt, más csoportok is gyönyörködtek a korallzátonyban.

Később szemtanúk a környéken láttak egy 2,5-3 méteres cápát, amely vélhetően egy bikacápa volt.

Floridában a legmagasabb a cápatámadások száma a világon, 2019-ben 21 esetet jelentettek. Ezek ellenére a cápatámadások világviszonylatban ritkának számítanak.

Néhány hete Ausztráliában történt halálos támadás

A főleg a lábán súlyos sérüléseket szenvedett szörfözőt hullámlovasok vitték a partra Greenmount Beachnél – mondta el Daren Brown, Queensland állam mentőszolgálatának szóvivője.

A mentők már csak az 50-es, 60-as éveiben járó férfi halálát tudták megállapítani a parton.

Amióta a város 85 strandját 1962-ben ellátták a cápák elleni védekezést szolgáló hálókkal és jelzőrendszerrel, ez a második halállal végződő cápatámadás a szörfösök és a búvárok körében különösképpen népszerű partszakaszon.

A térségben – a Nobby-strandon – legutóbb 2012-ben támadt cápa hullámlovasra, aki azonban túlélte a találkozást.

Ausztráliában idén ez volt a hetedik halálos cápatámadás a sydney-i Taronga állatkert nyilvántartása szerint, további hat személy megúszta sérüléssel a találkozást a tengeri ragadozókkal. Ez az egyik legrosszabb év a feljegyzések kezdete óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.