Csempészett repülőmókusok Floridában

Hét embert vettek őrizetbe Floridában repülőmókusok illegális nemzetközi kereskedelme miatt – közölte a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC), amely szerint a vadorzók által befogott több ezer védett vadállat értéke meghaladja az egymillió dollárt (306 millió forint).

Forrás: MTI2020. 10. 21. 13:30
null
Illusztráció. Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét személyt egy tavaly januári bejelentés nyomán indított vizsgálat során sikerült elkapni, és a repülőmókusok ügyében további letartóztatások várhatóak – írja az erdon.ro.

A nyomozás során kiderült, hogy kevesebb mint három év alatt csaknem 3600 repülőmókust fogtak be a Florida középső részén kihelyezett mintegy tízezer csapdával. A befogott rágcsálók nemzetközi értéke több mint egymillió dollár. A floridai kereskedő, aki megvásárolta a mókusokat az orvvadászoktól és azt állította, hogy az állatok fogságban születtek, több mint 200 ezer dollárt keresett a rágcsálókkal.

Illusztráció.
Fotó: Shutterstock

A Floridában védett állatnak számító, ám világszerte házi kedvencként értékesített repülőmókusok dél-koreai vevőkhöz kerültek. Az őrizetbe vett hét embert egyebek között zsarolással, pénzmosással és csalással vádolják.

A vadorzók továbbá védett teknősök és aligátorok kereskedelméből is profitáltak, hamis dokumentumokat használva az állatok származásának elfedésére.

Védett állatok

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy nagyjából 25 védett emlős vetődött partra Új-Zéland Északi-szigetén. Az állatmentők és az önkéntesek egy egész napon át azon dolgoztak, hogy a védett hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfineket visszajuttassák a vízbe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.