Dárdai Pál egyik fia sem úszta meg az atyai szigort

Palkó és Bence után Márton edzője lett a Hertha Bundesliga-csapatának szakvezetőjeként. Pedig már lemondott erről a büszke apa.

Forrás: RIPOST.HU2021. 01. 31. 9:44
null
Tavaly a Szabadbattyáni Fociünnepen: Dárdai Bence, Palkó, Pál és Márton (balról jobbra) Fotó: TÖRÖK ATTILA/NEMZETI SPORT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világcsúcsgyanús és fiai esete: a legnagyobb és a legkisebb fia – Palkó és Bence – után, a Hertha Bundesliga-csapatának hétfőn kinevezett szakvezetőjeként a középső fia, Márton edzője lett.

Dárdai Pál visszatérése a Hertha kispadjára abból a szempontból is különleges, hogy a 44 éves magyar futballedző csapatának tagja a középső fia, Dárdai Márton is. A 18 éves ifjú eddig megúszta az atyai szigort, elkerülték egymást közös klubjuknál. A tréner egészen hétfőig azt hitte, ez már így is marad.

„Nem hiszem. Egyszer lehettem volna, csak rám bízták a felnőttcsapatot... Akkor mérges volt rám, de utólag kiderült, hogy jól járt, mert volt csapattársam, egyben az egyik legjobb itteni barátom, Zecke Neuendorf vette át őket, és Marci sokat fejlődött nála”

– válaszolta Dárdai karácsonykor a Nemzeti Sport kérdésére, hogy a másik kettő után lesz-e még a középső fia edzője is.

A kinevezése után aztán elárulta azt is, hogyan zajlott az első találkozásuk a felnőttcsapat öltözőjében:

„Kedd délelőtt az öltözőben mindjárt tisztáztam, hogy Marcira csak otthon tekintek a fiamként, a pályán egy a sok futballista közül. Felnőtt emberek vagyunk, tudjuk ezt a szituációt kezelni.”

Tavaly a Szabadbattyáni Fociünnepen: Dárdai Bence, Palkó, Pál és Márton (balról jobbra)
Fotó: TÖRÖK ATTILA/NEMZETI SPORT

A legidősebbnek, a 21 éves Dárdai Palkónak (aki januárban igazolt a Mol Fehérvárhoz) korábban a Hertha U15-ös korosztályától volt edzője az édesapja.

2017 őszén – már a felnőttcsapat élén – a Bundesligában és az Európa-ligában is bedobta őt a mély vízbe, több más tehetséggel együtt az ifiként bajnoki címet is nyert, 1999-es születésű „aranygenerációból”.

A legfiatalabb Dárdai-fiú, a 15 éves Bence ősszel dolgozott apjával az U16-os korosztályos gárdában.

Neki tehát még bőven van ideje fejlődni, hogy a dinasztia újabb tagjaként ő is bizonyítson a német topbajnokságban.

Ami a német U19-es válogatott Dárdai Mártont illeti, a jókötésű ballábas védő villámkarriert fut be: 2019 őszén még a Hertha ificsapatában játszott, tavaly tavasszal háromszor lépett pályára a berliniek negyedosztályú tartalékcsapatában, és apja elődje, a most menesztett Bruno Labbadia a koronavírus-járvány okozta szünetben máris az első csapat keretéhez hívta.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.