Eddig ismeretlen rákfajokat fedeztek Ausztrália talajvízrendszerében

Eddig ismeretlen rákfajokat fedeztek fel a kutatók az észak-ausztráliai talajvízrendszerben.

Forrás: MTI2021. 02. 17. 8:15
null
A kép illusztráció Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál nemzeti tudományos intézet (CSIRO) és a Charles Darwin Egyetem (CDU) szakemberei 2019 augusztusa és októbere között gyűjtöttek be mintákat a Beetaloo medence 28 pontjáról.

A kedden közölt eredmények szerint a szakemberek gazdag állatvilágra bukkantak a Ausztrália talajvízrendszerében.

Az élőlények többségének testhossza 0,3-10 milliméter között mozog, a legnagyobb állat, amely a vizsgált föld alatti világ csúcsragadozójának tűnik, egy akár 20 milliméteres testhosszt is elérő garnélaféle.

A kép illusztráció
Fotó: Pixabay

Az eredmények megerősítik, hogy az ausztráliai Északi terület víztartó rétegei sokszínű tengeri élővilágnak adnak otthont, amelyet garnélarákok, bolharákok, kagylósrákok és evezőlábú rákok uralnak.

„Ez egy rendkívül izgalmas felfedezés, mivel ezeknek a rákféléknek egy része eddig ismeretlen volt a tudomány számára, és nem sok olyan hely maradt mára a világon, ahol egy sor új állatfajjal találkozhat az ember egyetlen területen” – jegyezte meg Jenny Davis, az egyetem kutatója egy sajtóközleményben.

Elaltatták a híres hópárducot a New Jersey-i állatkertben

Rákbetegség miatt elaltatták egy New Jersey-i állatkertben a hópárducot, mely arról híres, hogy hét egészséges kölyköt hozott világra – adta hírül a Cape May megyei állatkert.

A Himani nevű nőstény 17 éves volt – írták a vasárnapi közleményben.

A nagymacska négy alkalommal hozott világra kölyköket, akkoriban, amikor a hópárducok szaporítása még nem sok sikerrel kecsegtetett.

Himanit a rákkal vívott küzdelemtől pénteken altatással szabadították meg, „békésen elaludt”, ahogy az állatkert fogalmazott.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.