Elképesztő mennyiségű ember játszik videojátékkal

A legújabb felmérésnek hála az is kiderült, hogy PC-t, konzolt vagy mobiltelefont nyomkodnak többen.

Forrás: origo.hu2020. 08. 19. 15:18
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiadta a legújabb videojátékosokról szóló jelentését a DFC Intelligence, a dokumentum szerint világszerte már 3,1 milliárdan szórakoznak videojátékokkal, közülük majdnem másfél milliárdan pedig kizárólag mobiljátékokat nyüstölnek.

Ami ennél messze megdöbbentőbb, hogy a számítógépen játszók majdnem 1,49 milliárdon vannak (a teljes közösség 48 százaléka), bár közülük sokan konzolon és mobilon is szórakoznak játékokkal, azaz nem exkluzívan PC-sek.

Fotó: Pexels

Ennek köszönhetően a csak és kizárólag játékkonzolon játszók aránya sejthetően alacsony: a világ népességének 3 százalékát és a gamerek 8 százalékát teszik ki. Cserébe viszont ők költik személyenként a legtöbb pénzt a hobbijukra, a számítógépes és mobilos játékosok körében messze alacsonyabb a fejenkénti átlagköltés.

A jelentés szerint

  • Ázsiában 1,42 milliárd,
  • Európában 668 millió,
  • Latin-Amerikában 383 millió,
  • míg Észak-Amerikában 261 millió
  • fizetős gamer székel.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.