Elképesztő rekordot ért el az ausztrál úszónő

Chloe McCardel aggódott, hogy karanténba kell-e vonulnia, de mind az angol, mind a francia parti őrség felmentette az önkéntes izoláció alól. Ezt követően a sportolónő már 35-ödször úszta át a Nagy-Britannia és Franciaország közti La Manche csatornát, ami eddig még férfiaknak sem sikerült.

Forrás: boon.hu2020. 08. 17. 18:12
null
A kép illusztráció Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden férfinál többször, már 35-ször úszta át a Nagy-Britannia és Franciaország közti La Manche csatornát Chloe McCardel ausztrál úszónő – írta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.

Aggódott, hogy karanténba kell-e vonulnia a két ország járványügyi rendelkezései miatt, de mind az angol, mind a francia parti őrség felmentette az önkéntes izoláció alól.

„Szeretnék egy kis ünneplést tartani Angliában, hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy ennyi szeretet és támogatás vesz körül. Alig várom, hogy angol vendéglátóimmal, a kísérőhajóm kapitányával és legénységével együtt megünnepeljem az eredményt” – mondta el a BBC hírportáljának.

A 35 éves sportoló az Abbot’s Cliff-i strandon, szombat este 20 órakor kezdte meg 33,7 kilométeres útját, a francia partokra reggel 7 óra előtt ért. Néhány percet valóban eltöltött a parton, mielőtt visszaúszott volna a kísérőhajóhoz, amely visszavitte Angliába.

„Nem közelítettem meg a határőröket, nem kérte senki az útlevelemet, szóval remélem, technikailag nem vonatkozik rám a karanténszabály” – magyarázta.

McCardel 35. átúszásával azonban csak a férfirekordot döntötte meg, melyet Kevin Murphy brit úszó tartott 34 átkeléssel. A női csúcsot Alison Streeter, a „La Manche királynője” tartja 43 alkalommal.

A brit közlekedési minisztérium azt mondta neki, indulás előtt kérjen jogtanácsot. A csatornaúszók szövetsége azt közölte vele, elindulhat.

Az úszónő az ausztrál kormány külön engedélyével utazhatott Nagy-Britanniába a rekordkísérletre. Az előző hetekben háromszor úszta már át a csatornát, hogy elérje Murphy rekordját.

Nem feledkeznek meg azokról, akikről a nagy nemzetközi segélyszervezetek megfeledkeztek, így az üldözött keresztényekről sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.