Elővételes jeggyel lehet megtekinteni az olimpiai lángot

Az elhalasztott tokiói olimpia lángja jövő keddtől november 1-jéig a tokiói Japán Olimpiai Múzeumban lesz látható.

Forrás: MTI2020. 08. 24. 20:08
TOKYO 2020 video message unveiling event
Az olimpiai láng március 20-án érkezett meg Japánba Fotó: DU XIAOYI / POOL Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén nyárról jövőre halasztott tokiói olimpia lángja jövő keddtől november 1-jéig a tokiói Japán Olimpiai Múzeumban lesz látható.

A szervezők azt is közölték, hogy csak elővételben váltott jeggyel lehet majd megtekinteni, így akarják elkerülni, hogy tömeg gyűljön össze. A belépő 500 jenbe (1400 forint) kerül, a gyermekeknek és a középiskolásoknak a tárlat ingyenes.

A láng március 12-én lobbant fel az ókori játékok helyszínén, Olümpiában, a házigazdák március 19-én vették át a fáklyát, amely másnap érkezett meg Japánba. A játékok halasztásáról szóló, a koronavírus-járvány terjedése miatti március 24-i döntés után a szervezők bejelentették, hogy a váltófutást törlik, de az olimpia jelképe marad Japánban a remény szimbólumaként. Később Fukusimából átszállították a fővárosba, ahol a városközpontban egy biztonsági lámpásban van, olyan helyen, ahol nem vonz nagy tömegeket.

A 121 naposra tervezett váltófutás a 2011-ben szökőár és atomerőmű-baleset sújtotta fukusimai régióból az idén március 25-én vette volna kezdetét. Az eredeti tervek szerint a láng – amellyel mintegy tízezren futnak majd – útja során mind a 47 japán prefektúrán áthalad és a július 23-i megnyitóra érkezik meg a tokiói olimpiai stadionba.

A jövő évi ötkarikás esemény augusztus 8-ig tart, a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Az olimpiai láng március 20-án érkezett meg Japánba
Fotó: MTI/EPA

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.