Étkezésnél is hordható maszkkal csábítják vissza a vevőket + videó

Törékeny megoldásnak tűnhet, de a papírszalvéta megakadályozhatja a cseppképződést.

Forrás: MTI2020. 08. 08. 20:14
null
Kirakati bábukat ültettek az asztalokhoz a koronavírus-járvány miatt zárva tartó Mamma Mia pizzázóban a Nápolyi-öbölben lévõ Castellammare di Stabia településen 2020. május 14-én. Olaszországban a járványügyi intézkedések feloldásának második fázisában május 18-tõl újraindulhat a kereskedelem és a vendéglátás a társadalmi távolságtartás szabályainak szigorú betartásával. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Étkezésnél is használható szájmaszkot fejlesztett ki egy japán étteremlánc, hogy visszacsalogassa a koronavírus-járvány miatt elveszített vendégeit. A híres japán papírhajtogató technika, az origami segítségével létrehozott eszközt, amely egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete, pénteken mutatta be egy tokiói sajtótájékoztatón és egy YouTube-videóban a Saizeriya étteremlánc, amely olasz fogások japánosított változatait kínálja vendéglőiben.

A videón látható, amint a maszk kettényílik a szájnál, lehetővé téve az étel- és italfogyasztást, miközben a papírszalvéta egyfajta papírzsebkendőként továbbra is eltakarja az arc alsó részét.

Kreatív megoldásokat alkalmaznak Olaszországban is a vendégek megszólítására
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate

Törékeny megoldásnak tűnhet, de a papírszalvéta megakadályozhatja a cseppképződést – mondta Horino Isszei, a Japánon kívül Kínában, Hongkongban, Tajvanon, Ausztráliában és Szingapúrban is vendéglőket üzemeltető cég elnöke.

A cégtulajdonos felszólította a többi étteremláncot is a szerinte könnyen elkészíthető és olcsó érkezési szájmaszk bevezetésére, hogy az emberek e járványos időkben is élvezhessék az éttermi vendéglátás örömeit.

Már próbababákat is kiszolgál egy amerikai étterem

Próbababákat ültet asztalainak egy részéhez az egyik leghíresebb amerikai étterem Észak-Virginiában, hogy megkönnyítse a kötelező távolságtartást a vendégek számára, amikor a hónap végén újra megnyitja a kapuit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.