Gibbonbébit találtak a Hajnan-szigeten, ahol ő a 33. egyed

Gibbonkölyköt találtak a dél-kínai Hajnan-szigeten, ahol ezzel 33-ra nőtt a gibbonok populációja – közölték kedden a helyi hatóságok.

Forrás: MTI2020. 09. 01. 19:45
null
Forrás: flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legritkább főemlőseként ismert hajnani gibbont a súlyosan veszélyeztetett fajok közé sorolta a Nemzetközi Természetvédelmi Szövetség (IUCN).

A hajnani trópusi esőerdők felügyelői augusztus 29-én láttak meg egy kölykét dajkáló nőstény gibbont Tungpenglingben. Az állatokról készült fotók alapján a szakemberek megállapították, hogy egy új családdal gazdagodott a helyi gibbonpopuláció.

A hajnani erdészeti hivatal vezető mérnöke szerint a gibbonok eredeti és új élőhelyei összekapcsolódtak, ami arra utal, hogy bővül az élőhelyük.

Fotó: flickr

Az 1950-es években a hajnani gibbonpopuláció több mint 2000 egyedből állt, de 1980-ra csak hét gibbon maradt a kiterjedt vadászat miatt, így a kihalás szélére került a faj.

A hajnani gibbonok a több mint tízméteres fákból álló esőerdőkben élnek. Karjuk és lábuk hosszú, de nincs farkuk. Ritkán teszik lábukat a földre, és fogságban nagyon nehezen szaporodnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.