Gyakorlatilag az egekbe emelkedett az arany ára

Péntek késő délután az arany azonnali jegyzése 1902,99 dolláron, 2011 szeptembere óta a legmagasabb szinten állt.

Forrás: MTI2020. 07. 24. 21:49
Gold bars and coins are stacked in the safe deposit boxes room of the Pro Aurum gold house in Munich
Jelentős drágulás következett be az elmúlt időszakban Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 1900 dollár fölé emelkedett az arany ára unciánként, először lépte át ezt a szintet 2011 óta, amit szakértők a kiújult amerikai–kínai feszültség hatásával magyaráznak, valamint azzal, hogy globálisan nő a koronavírus-fertőzöttek száma, amely befolyással van a világgazdaságra.

Röviddel 17 óra előtt az arany azonnali jegyzése 1902,99 dolláron, 2011 szeptembere óta a legmagasabb szinten állt, 0,9 százalékkal haladta meg a csütörtöki záróértékét.

Az arany ára a héten eddig öt százalékkal nőtt, hatodik napja drágult pénteken. A nemesfém jegyzése a márciusi, sokéves mélypont óta 35 százalékkal emelkedett.

A Reuters által idézett egyik elemző szerint, ha nem következik be „minőségi javulás” a globális gazdaságban, akkor első lépésként 1922 dollárig drágulhat az arany, majd onnan tovább 2000 dollár felé.

Egy másik szakértő rámutatott arra, hogy a bizonytalan gazdasági és politikai környezet miatti kiugróan nagy kereslet drágítja az aranyat, de gyors csökkenésbe válthat a nemesfém ára, ha ezek a körülmények megváltoznak.

Jelentős drágulás következett be az elmúlt időszakban
Fotó: Reuters

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.