Győrfi Pál időjósnak állt a közmédiánál + videó

Ezúttal nem a stúdió nyújtotta technikának köszönhetően jelent meg Győrfi Pál a közmédia időjárás-jelentésében hétfőn, hanem hús-vér valójában. A rendkívüli apropót a mentők napja szolgáltatta, amelyet 1887 óta május 10-én ünneplünk.

2021. 05. 10. 15:41
null
Csak jó hírekkel szolgált Győrfi Pál Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak jó hírekkel szolgált Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a közmédia hétfői időjárás-jelentésében, hiszen sok napsütésről és csapadékmentes időről számolt be Molnár Csilla segédletével.

Persze, ha már csúcstechnikás stúdióban voltak, virtuálisan befutott egy mentőautó is. A napsütést formázó torta azonban nagyon is valóságos volt, amellyel Tóth Tamás meteorológus lepte meg a szóvivőt. A közmédia ezzel is háláját fejezte ki, hogy a mentőszolgálat bajtársaira esőben, hóban, fagyban, szélben, kánikulában és a nap 24 órájában lehet számítani.

Csak jó hírekkel szolgált Győrfi Pál
Fotó: MTVA

Május 10-e a mentők napja Magyarországon annak emlékére, hogy 1887-ben ekkor alakult meg a Budapesti Önkéntes Mentőegyesület. De ezen a napon ünnepeljük a madarak és fák napját is, amelyről igazán látványos módon emlékezett meg a közmédia: Molnár Csilla egy madarakkal teli erdőből köszöntötte a nézőket.

Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás hazánkban

Fokozódó, extrém szélsebességű viharokat és ezzel együtt növekvő viharkárokat hoz a klímaváltozás Magyarországon – állapította meg Péliné Németh Csilla meteorológus pénteken a Másfélfok – Éghajlatváltozás közérthetően oldalon közzétett cikkében.

A Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ) meteorológus főtisztje kiemelte: miközben a globális felmelegedés miatt az átlagos szélsebesség csökkenése a Föld mindkét féltekéjén megfigyelhető, ezzel párhuzamosan nő a szélsőséges szeles események valószínűsége. A Kárpát-régió hegyvidéki területeinek az átlagos szélsebességre vonatkozó trendvizsgálatai is minden hónapban csökkenést mutatnak. Bár ez a csökkenés a modellek alapján a század végére is jellemző marad, ugyanakkor a viharok intenzitásnövekedése is várható.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.