Hamilton furcsa döntése: vegán életmódra állította át kutyáját

A Forma–1-es világbajnok maga is teljesen növényi alapú étrenden él immár két és fél éve.

Forrás: Dailymail2020. 07. 08. 18:42
HAMILTON, Lewis
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje Roscoe és Coco angol bulldogjaival a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ szabadedzése elõtti napon a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 27-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hatszoros Forma–1-es világbajnok köztudottan nagy állatbarát. Két angol buldogját gyakran vitte magával a versenyhétvégékre, saját Instagram-oldalt hozott nekik létre, ahol mindenki nyomon követhette a mindennapjaikat. Az idill június közepéig tartott, az autóversenyző ugyanis ekkor bejelentette, hogy szívinfarktus következtében elpusztult egyik kedvence, Coco.

Lehet, ennek hatására a brit pilóta úgy döntött, hogy másik kutyáját, Roscoe-t teljesen növényi alapú étrendre állítja át – írja a Daily Mail. Lewis Hamilton maga is vegán életmódot folytat immár két és fél éve.

A brit versenyzőt kutyái a 2017-es Magyar Nagydíjra is elkísérték
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Roscoe mostantól vegán, ennek köszönhetően bársonyosabbá vált a bundája, a mancsai duzzadása és az ízületi gyulladása miatti bicegése megszűnt és szabadabban lélegzik. Rendkívül boldogok vagyunk – írta a közösségi oldalon.

Hamilton döntését azért is támadják, mert tudósok korábbi megállapításai szerint fertőzésveszély lép fel olyan kutyáknál és macskáknál, amelyek házi, nyers ételeket esznek, esetleg vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.