Hat hónapos kisbabát mentettek ki az összedőlt egyiptomi társasház romjai alól

Túlélőt találtak a kutató-mentő csapatok Egyiptomban annak a kilencemeletes háznak a romjai alatt, amely szombaton kártyavárként dőlt össze Kairó külvárosában.

Forrás: origo.hu2021. 03. 29. 9:01
null
Kairó, 2021. március 27. Mentõalakulatok tagjai dolgoznak a helyszínen, miután összedõlt egy lakóépület Kairóban 2021. március 27-én. A balesetben legkevesebb nyolc ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek. MTI/EPA/Mohamed Hoszam Fotó: MTI/EPA/Mohamed Hoszam
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlélőt találtak a kutató-mentő csapatok Egyiptomban annak a kilencemeletes háznak a romjai alatt, amely szombaton kártyavárként dőlt össze Kairó külvárosában. A tragédiának eddig 25 halálos áldozata van, köztük a kisbaba apja, anyja és nővére is.

Mint azt az Origo is megírta, a kilencszintes épület szombat hajnalban dőlt össze, de egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. A szomszédos épületek állapotának felmérésére építészeti bizottságot állított fel a kairói kormányzói hivatal.

Eddig 25 ember holtteste került elő a romok alól, köztük a megmentett kisbaba édesapja, édesanyja és nővére is. A kisfiú bátyját egyelőre nem találták meg.

A kisbaba állapota a hatóságok szerint stabil.


Mentőalakulatok tagjai dolgoznak az összedőlt lakóépület romjai között Kairóban 2021. március 27-én. A balesetben legkevesebb nyolc ember életét vesztette, tucatnyian megsebesültek.
Fotó: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Egyiptomban nem ritkák a hasonló balesetek, mert a nyomornegyedekben és a szegényebb kerületekben az építési előírásokat nem mindig tartják be. Emellett a lakosság rohamosan nő, Kairóban és Alexandriában az ingatlanárak meredeken emelkedtek az elmúlt években, és az ingatlanfejlesztők a nagyobb profit reményében gyakorta semmibe veszik a kiadott építési engedélyeket, és előfordul, hogy egy-egy épületre több emeletet építenek, mint amennyit a hatóságok jóváhagytak.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Harmincketten meghaltak egy vonatbalesetben Egyiptomban

Legalább 32 ember meghalt, és több mint hatvanhatan megsérültek, amikor két személyvonat összeütközött az Egyiptom középső részén fekvő Tahta város közelében, Szohág tartományban. A hatóságok közleménye szerint a baleset akkor következett be, amikor valaki meghúzta az első vonat vészfékét, az utána haladó vonat viszont már nem tudott megállni, így az hátulról belerohant az előtte haladó járműbe. A helyszíni felvételeken látszik, hogy több vagon kisiklott, az utasok pedig a roncsok közt rekedtek. A sérültek közül többen eszméletlenek voltak, egyeseken vérző sebeket lehetett látni. Azokat, akiket már kiszabadították a roncsok közül, négy közeli kórházba szállítják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.