Így turbózd fel a szervezetedet immunerősítő italokkal

Az elkövetkezendő hónapokban minden eddiginél fontosabb lesz a testünk megfelelő protekciója.

Forrás: dietaesfitnessz.hu2020. 08. 26. 20:08
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészség, a vitalitás megőrzése, valamint az immunrendszer erősítése érdekében ajánlott minél több értékes vitamint, ásványi anyagot tartalmazó italt fogyasztanunk.

BODZATEA

A bodza virága gazdag értékes anyagokban (glikozoidok, szaponinok, tanninok, pektinek), természetes olajokban, ásványi sókban, de magas a C-vitamin-tartalma is. A bodzatea kiváló immunerősítő ital, meghűléses, influenzás betegségek esetén jól használható, csillapítja a lázat, felszabadítja a légutakat, de az ízületi gyulladás, a reuma kellemetlen tüneteit is enyhíti.

Hozzávalók: egy-két evőkanál szárított bodzavirág, egy csésze forrásban lévő víz, méz ízlés szerint, egy vékony szelet citrom.

Elkészítése: A bodzavirágot forrázd le a vízzel, hagyd állni öt-tíz percig, majd szűrd le. Ízesítsd citrommal és mézzel.

Fotók: Pexels

TORMÁS-HAGYMÁS-ALMAECETES ITAL

Egy immunerősítő ital, pontosabban egyfajta sűrítmény, aminek minden hozzávalója segíti az immunrendszer működését. Értékes összetevőinek köszönhetően felveszi a harcot a baktériumokkal és vírusokkal, segít leküzdeni a gyulladásos folyamatokat. Érdemes az őszi-téli időszakban rendszeresen fogyasztani a megadott mennyiségben!

Hozzávalók: fél csésze apróra vágott fokhagyma, fél csésze apróra vágott torma, fél csésze apróra vágott hagyma, negyed csésze reszelt gyömbér, két evőkanál Cayenne-bors, három csésze almaecet.

Elkészítése: Keverd össze a fokhagymát, a tormát, a hagymát, a gyömbért és a Cayenne-borsot egy literes befőttesüvegben. Töltsd fel az almaecettel. Hagyd állni két-három órát, aztán szűrd le, és fogyassz el belőle naponta egy evőkanálnyit!

GYÖMBÉR-GINZENG ITAL

A gyömbér rendkívül széles körben kedvelt és használt, de ginzeng talán kevésbé ismert. Hatóanyagai serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítására hivatott speciális immunsejtek termelődését. Csökkenti a stressz által okozott tüneteket, növeli mind a szellemi, mind a fizikai teljesítőképességet. Fáradtság, kimerültség esetén is segíthet ez az immunerősítő ital.

Hozzávalók: nyolc vékony szelet ginzenggyökér (vagy kb. negyed csésze szárított), két evőkanál gyömbér, két rúd fahéj, öt csésze víz, mandulaital, méz.

Elkészítése: Tedd a vízbe a ginzenget, a gyömbért és a fahéjat. Főzd kb. húsz percig, majd szűrd le, ízesítsd mandulaitallal és mézzel. Fogyaszd forrón vagy hidegen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.