Így varázsolhatjuk tisztává és higiénikussá a konyhát

A higiénia manapság különösen fontos, ezekkel a praktikák pedig garantálják a teljes biztonságot.

Forrás: origo.hu2020. 09. 11. 16:58
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konyha az élelmiszerek feldolgozásának elsődleges helyszíne, ezért kell a megfelelően tisztán tartani. A szennyeződések és a baktériumok jelen vannak, könnyen behozhatjuk őket a bolti élelmiszerekkel. Ha a konyháról van szó, nem lehet elégszer áttörölni a felületeket. Összeszedtük a legegyszerűbb és a legjobb tippeket arról, hogyan tartsuk tisztán a konyhát.

1. Gyakrabban kell letakarítani a gáztűzhelyt

A gáztűzhely az egyik olyan terület a konyhában, amely könnyen fertőzések és szennyeződések táptalajává válhat. A szakértők azt javasolják, hogy minden főzés után tisztítsuk meg mosószeres vagy ecetes vízzel.

Nagyon jól lehozza a koszt a citrom és a só is.

2. Ne feledkezzünk meg a pultról és a tárolókról sem

Az ön konyhájában is megvan a helye a gyümölcsöknek? Egy állványos tárolóban tartja? Netán egy kosárban? Bárhogy is, mosás előtt kerülnek a tárolóra, ezért érdemes gyakran áttörölni sós és citromos vízzel a szennyeződések miatt.

3. Dörgöljük át jól a zöldségeket és gyümölcsöket

Az alapanyagok megtisztítása épp olyan fontos, mint a felületek tisztán tartása. A gyümölcsöket és a zöldségeket ne csak úgy mossuk meg, hogy a folyó víz alá tesszük. Dörgöljük át a kezünkkel vagy szivaccsal, amennyire csak tudjuk. Ezután tegyük a megtisztított pultra.

Fotó: Pexels

4. Mi a helyzet a tárolóedényekkel?

A hűtő zöldséges fiókja, a cukortartó, a liszttartó és még sorolhatnám azokat a tárolókat, amelyekről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.

Bizonyos időközönként érdemes átmosni citromos és sós vízzel ezeket is.

Illetve figyeljünk rá, hogy az alapanyagokat csak akkor tegyük a tárolóedényekbe, ha teljesen megszáradtak. Ezzel lecsökkenthetjük a romlás veszélyét.

5. Figyeljünk a konyhai eszközökre is

Turmixgépek, keverők, a hűtő, a mikró, a sütő, a grill, a kenyérpirító és még sorolhatnánk. Szennyeződések táptalaja lehet, ha elhanyagoljuk. A mikrót se felejtsük el rendszeresen tisztítani, ne várjuk meg, míg hetek vagy hónapok telnek el. Egyszerűen melegítsünk fel benne egy kis ecetet és töröljük le a szennyeződéseket.

Fotó: Pexels

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.