Íme, néhány meglepő alapanyag, ami nagyon finom rántva

A legtöbb embernek eszébe sem jutna ezeket a hozzávalókat bundába csomagolni, pedig igazán nagyszerűek.

Forrás: origo.hu2020. 08. 26. 13:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szürke hétköznapok során nehéz kreatívnak lenni, és általában nem jutunk túl a rántott karfiolon vagy a rántott gombafejeken. Pedig számos olyan zöldség van, amely isteni finom rántva! Vigyázat, néhány isteni bundás gyümölcs is terítékre került!

Spárga

A spárga nem egy népszerű zöldség, mégis érdemes felvenni az étrendünkbe. Panírozzuk be a szokott módon, süssük ki olajban vagy zsírban és tálaljuk tartármártással.

Tök

Rántott tököt már valamivel gyakrabban készítünk, ám sokkal izgalmasab, ha nem köralakban vágjuk fel, hanem rudacskákat készítünk belőle. Tojás helyett forgassunk meg fűszeres joghurtban, utána zsemlemorzsában és süssük ki.

Krumpli

Sokunknak eszébe sem jutna, de például a krumplit is kiránthatjuk. Keverjünk a zsemlemorzsába egy kis krumplifűszert, így még finomabb lesz a végeredmény.

Olívabogyó

Olívabogyót általában a salátákba teszünk, pedig rántva is nagyon finom. Főleg, ha mandulalisztben forgatjuk meg sima liszt helyett.

Padlizsán

Próbáljuk ki a padlizsánt a következő módon: a lisztbe keverjünk egy kis pirospaprikát, a zsemlemorzsába pedig szezámmagot. Panírozzuk be és süssük ki a szokott módon.

Kelbimbó

Bár a kelbimbó nem nagy kedvencünk, próbáljuk meg rántva. Megforgathatjuk hagyományos panírban, de akár sörbundában is.

Avokádó

Noha nem zöldség, de az avokádó is isteni bebundázva! Sima liszt helyett forgassuk meg mandulalisztben, így még finomabb lesz.

Banán

Szintén egy gyümölcs következik, ami új élményeket hoz a konyhába. Ez nem más, mint a rántott banán. Keverjünk össze 70g lisztet 100ml vízzel, karikázzunk fel két banánt, és forgassuk meg benne a karikákat. Süssük ki olajban és tálaljuk mézben.

Barack

A bundás almát már jól ismerjük, de vajon hallottunk bundás barackról is? Mindössze annyiban kell eltérnünk a hagyományos panírtól, hogy a tojásba keverjünk cukrot és vaníliát, a kirántott barackokat pedig tálalhatjuk porcukorral.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.