Jelentősen nőtt a gazellák populációja Kínában

Idén július 10. és augusztus 5. között 15 kínai gazella született a védelmi állomáson.

Forrás: MTI2020. 08. 26. 16:31
Muscat, 2005. június 20. Egy gazella lépked az Ománi sivatagban 2005. június 20-án. (MTI/EPA/Hamid al Qasmi) Fotó: Hamid al Qasmi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen nőtt a kínai gazellák (Procapra przewalskii) populációja az északnyugat-kínai Csinghaj-tó környékén – közölte a Csinghaj-tó Természetvédelmi Terület igazgatósága.

A veszélyeztetett faj egyedeinek száma mára meghaladja a 2700-at szemben az 1994-ben számon tartott több mint háromszázzal.

„A kínai gazellák jobb védelmére a természetivédelmi terület vezetése 2004-ben létrehozott egy védelmi állomást, fokozva erőfeszítéseit a faj megmentésére és tenyésztésére” – mondta Vu Jong-lin, a fajvédelmi program illetékese.

A kínai gazella korábban a Csinghaj-tótól a Belső-Mongóliai Autonóm Területig terjedő térségben élt, mára élőhelye a Csinghaj-tó környékére korlátozódik. A Természetvédelmi Világszervezet (IUCN) vörös listája a veszélyeztetett fajok közé sorolja.

Idén július 10. és augusztus 5. között az állomáson 15 kínai gazella született – közölte az illetékes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.