Ma van világszerte a Hontalan Állatok Világnapja

Kiváló lehetőség arra, hogy törődést és együttérzést mutathassunk és taníthassunk a gyermekeinknek.

Forrás: boon.hu2020. 08. 16. 20:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kezdeményezést 1992-ben az egyik legrégebbi amerikai állatjogi társaság, az International Society for Animal Rights (ISAR, Nemzetközi Állatjogi Társaság) nevű szervezet indította útjára. Ezen a napon emlékezünk meg azokról a „háziállatokról”, amelyek gazdi nélkül, ám mégis a közvetlen környezetünkben élik mindennapjaikat.

A cél a figyelemfelkeltés

Az 1959 óta működő szervezet elsődleges célja a gazdátlan kutyák és macskák szenvedésének, és befogásos leölésének a felszámolása.

Az eseménnyel szeretnék felhívni a figyelmet a kutyák és macskák túlnépesedésére, amely nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy ezek az állatok hajléktalanná válnak szerte a világon.

A szülő szerepe

Ez a nap kiváló lehetőség arra, hogy törődést és együttérzést mutathassunk és taníthassunk a gyermekeinknek. Elvihetjük őket egy menhelyre vagy egy rendezvényre, amit a helyi állatvédők szerveznek. Elmagyarázhatjuk nekik, mit jelent, amit Antoine de Saint-Exupéry hallhatatlan művében a Róka tanított a Kis Hercegnek.

„Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

Nem tegnap kezdődött

Ezek az állatok évezredek óta szolgálnak bennünket és a háziasításukkal, azzal, hogy a társunkká fogadtuk őket nem valamiféle kegyet gyakoroltunk. Felelőséggel tartozunk értük és kötelezettségeink vannak velük kapcsolatban. Amennyiben gyermekeink a megoldásra törekednek, amikor meglátják egy kóbor kutya elgyötört, mégis reménykedő tekintetét és megtapasztalják azt a végtelen hálát, amit a legkisebb törődéssel is kiválthatnak, már biztosak lehetünk abban, hogy jó munkát végeztünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.