Magyarországon egyedülálló műsor érkezik a köztévére

Napokon belül elindulhat a különleges látványvilágot ígérő időjárás-jelentés – olvasható a Médiapiac oldalán.

Forrás: mediapiac.com2021. 03. 15. 9:24
null
A Kossuth Rádió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt Fotó: Zih Zsolt Forrás: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTVA szerződései között fedezte fel a Médiapiac, hogy a közmédia új meteorológiai műsort tervez képernyőre tűzni. A Médiapiac úgy tudja, nem csupán egyetlen új műsor van terítéken, hanem a közmédia valamennyi csatornáját érinti a változás: megújul az időjárás-jelentés.

Forrásaik szerint

az időjárás-jelentés továbbra is az Országos Meteorológiai Szolgálattal együttműködésben készül, de Magyarországon egyedülálló látványvilágra számíthatnak a nézők.

A Kossuth Rádió logója az MTVA óbudai székháza és gyártóbázisa előtt
Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ha például a meteorológus árvízről tudósít, a stúdiót pillanatok alatt hömpölygő víz tölti meg – legalábbis látszólag –, ugyanígy ha egy sportesemény közben várható időjárás kerül szóba, másodpercek alatt felépül a meteorológus körül a helyszín, így még könnyebben vizualizálható lesz az élmény.

A Médiapiac tudja, hogy a műsor már a napokban elindul.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Nagyszabású tervekkel készül a közmédia Petőfi Sándorra emlékezve

Nagyszabású Petőfi-projektre készül a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a forradalmárköltő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából.

– A 2022–23-as évekre tervezett bicentenárium során a szervezők célja a méltó ünnepi hangulat megteremtése. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is változásokon megy majd át, hogy erősítsék a kulturális tartalmakat, minél több magyar zenével, míves, veretes szöveggel – tájékoztatott Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, aki úgy véli, az olyan kiemelkedő példaképekről való megemlékezés, mint amilyen Petőfi Sándor, elengedhetetlenül szükséges a mai értékvesztett világban.

Igyekeznek – ahogy Galambos István, az MTVA programigazgatója mondta – a lázadó és értékkereső fiatalságot is megszólítani, hogy Petőfi, a rocksztár lehessen a XXI. század fiataljainak ikonja; hiszen a média által kínált kulturális tartalmak határozzák meg részben, milyen felnőttekké válnak majd.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.