Megtalálták Houdini utódját egy olasz medvében + videó

Elvesztette a nyomkövetővel ellátott nyakörvét az olasz Alpokban a Papillon névre keresztelt medve, amely igazi kihívássá teszi a hatóságok számára a mozgásának ellenőrzését. Az állat filmbe illő rafinériával és ügyességgel szökik meg újra és újra: az elektromos kerítés és a fal sem tudja ebben megakadályozni.

Forrás: origo.hu2020. 08. 23. 10:29
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papillon időről időre megszökik a Casteller nevű állatgondozó-központból, és a hatóságoknak minden alkalommal csak igen nehezen sikerül újra befogni őt. Az M49 néven ismert medve ráadásul ilyenkor jelentős károkat okoz mind a földműveseknek, mind pedig az állattartóknak – írja az Origó.

A vadőrök eddig legalább a nyomkövetős nyakörve segítségével figyelni tudták a mozgását. Most azonban ennek a reménye is elveszett. Trento tartományi kormányzata pénteken azt nyilatkozta, hogy Val Cion hegyvidékén találták meg a medve nyakörvét, viszonylagos épségben. Az Australian Associated Press szerint a hatóságok már augusztus 16-a óta keresték az eszközt, amely azóta „furcsa jeleket adott”.

Papillon először 2019 júliusában szökött el a jól őrzött objektumból, és a szakemberek csak jóval később, 2020 áprilisában tudták befogni. Hamarosan azonban újra megszökött, és a mai napig nem került elő.

A medvék a veszélyeztetett fajok közé tartoznak, ám egyre növekvő aggodalomra adnak okot Trentóban, a közvetlenül a németül beszélő Dél-Tirol mellett található alpesi tartományban.

Az állatokat évekkel ezelőtt telepítették vissza egy Európai Unió által finanszírozott program segítségével, emiatt gyakoribbá váltak az ember és medve közti találkozások és konfliktusok. A gazdálkodók komolyabb megszorító intézkedéseket követelnek a haszonállatokat érő támadások miatt, ám az olyan drasztikus lépéseket, mint a kilövési engedélyek adását, a környezetvédők ellenzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.