Nem fogja elhinni, hányan használnak még Windows XP-t

A Windows XP terméktámogatása már 2014 áprilisában megszűnt, azonban jó hat év sem volt elég a teljes kihalásához.

Forrás: origo.hu2020. 09. 08. 13:04
GATES
Bill GATES, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke és fõ szoftvertervezõje bemutatja a Tablet PC-t az új termék árusításának megkezdésekor, 2002. november 7-én New Yorkban. A Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszeren alapuló tábla pc a billentyûzet és az egér mellett digitális tollal is mûködtethetõ. A tollal bármely nyelven lehet írni vagy rajzolni a kijelzõre. (MTI/EPA/Microsoft/Jeff Christensen) Fotó: JEFF CHRISTENSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TechRadar a NetMarketShare augusztusi statisztikái alapján rámutatott, hogy ugyan az internet böngészésére használt számítógépek csak 1,26 százalékán fut a 19 éves operációs rendszer, ám mivel bő kétmilliárd PC van használatban, így 25 milliónál is több eszközről és felhasználóról beszélünk a Windows XP esetében.

Az adatok szerint a számítógépes operációs rendszerek piacát a Windows 10 (56,42%) és a már szintén nyugdíjazott Windows 7 (26,03%) uralják, a kettő együttes részesedése 85,5 százalék.

Fotó: MTI/EPA/Microsoft

Ezek mellett az összes többi rendszer használata eltörpül, három százalék körüli piaci részesedéssel csak a macOS 10.15 (3,49%), a Windows 8.1 (3,21%), továbbá a macOS 10.14 (2,96%) rendelkeznek.

A Windows 7 használatának mértéke szintén aggasztó, de arra még legalább elérhetőek a népszerű böngészők legfrissebb verziói, ami nagyban csökkenti a felhasználóik netezés közben támadhatóságát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.